Tanjug
Vuk Jeremić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Toni Bler na sastancima s visokim svetskim zvaničnicima u Ujedinjenim nacijama razgovaraju o modalitetima međunarodno pravne formalizacije kosovske nezavisnosti i razgraničenju, kao jednom od tih modaliteta.

Jeremić je, na skupštini stranke povodom dve godine njenog rada, rekao da “to nije tajna”.

– Govori se o razgraničenju, a zapravo se raspravlja samo gde treba da prođe granica, da li će Bujanovac, Medveđa i Preševo ostati sa ove ili one strane granice – rekao je Jeremić na skupštini u Sava centru, na kojoj se između ostalog, biraju predsednik i potpredsednik stranke, članovi Glavnog odbora i drugih stranačkih tela.

Posledica razgrančenja bilo bi članstvo tzv. Kosova u UN, kaže Jeremić i navodi da se NS protivi svakom aktu koji bi značio otuđenje KiM i afirmaciju tzv. Kosova u međunarodnim institucijama.

On i stranka se, naveo je, zalažu za pomirenje naroda koji žive na ovim prostorima i za to da se, kako je naveo, ”ispregovara rešenje koje bi za sve koji žive na Balkanu, a posebno na KiM, život učinilo manje nepodnošljivim”.

Sumirajući rezultate dvogodišnjeg rada NS, Jeremić je kazao da je ta partija postala “najrazgranitija politička organizacija u Srbiji”, iako su on i članovi stranke, kaže, bili izloženi ”medijskoj demonizaciji” i da je on jedini opozicioni lider koji nije mogao da se pojavi ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Drugoj redovnoj skupštini NS prisustvovali su i članovi Predsedništva Nikola Jovanović, Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Čedomir Antić, Zdravko Ponoš…

2 COMMENTS

  1. Potpuno se slažem s izjavom Jeremića:ne radi se samo o Kosovu već i o Bujanovcu,Medvedji i Preševu jer je to po planu zločinačkog zapada i aMerike takodje predvidjeno da se pripoji Kosovu.A šta mi možemo.Mi možemo da odustanemo od pregovora,koji nisu pregovori već ucena i pretnje,i da se okrenemo onima koji nas hoće a ne onima koji nas neće.Pa zar je taj zapad i aMerika ceo scet?Po meni nije.To je samo ceo nesvet i zato ih treba zaobići i odlepiti se od takvih nakaza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here