Pixabay.com
Jermenija

Premijer Jermenije Nikola Pašinjan izjavio je da su incidenti koji su se u poslednjih nekoliko dana odigrali u Rusiji, u kojima su učestvovali doseljenici iz Jermenije i Azerbejdžana, uperen je na destabilizaciju situacije u Ruskoj Federaciji, za šta su zainteresovane neke „treće sile“.

Istovremeno, on je izrazio uverenje da Rusija ima na raspolaganju dovoljno sredstava i mogućnosti da ne dozvoli dalju eskalaciju situacije.

– Naši sunarodnici ne bi trebalo da padnu na te provokacije, oni moraju da shvate da je destabilizacija situacije u Rusiji u interesu nekim trećim silama, koji su ujedno i ekspanzionističke i antijermenski nastrojene, to ne smemo dozvoliti – istakao je.

Podsetimo, naoružani doseljenici iz Jermenije organizovali su napad u moskovskom restoranu „1001 noć“, koji pripada državljaninu Azerbejdžana, a u toku iste noći, Azerbejdžanci su zaustavljali automobile sa jermenskim tablicama i tukli vlasnike.

Povodom toga oglasila se i ambasada Jermenije u Moskvi saopštivši da azerbejdžanska strana na ovaj način „pokušava da prebaci napetu situaciju sa jermensko-azerbejdžanske granice na teritoriju Rusije i stvori sukob između zajednice dva naroda“.

Jermenska ambasada je saopštila da su postupci azerbejdžanske strane „namerni“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here