Foto: MN Press
Veselin Jevrosimović

Predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišli su danas završne radove u Štark areni uoči Svetskog dvoranskog prvenstva.

Do početka najvećeg sportskog događaja u Srbiji ove godine ostalo je još tačno 35 dana, a Jevrosimović i Vesić, koji su obišli radove zajedno sa generalnim sekretarom SAS Slobodanom Brankovićem, nisu krili zadovoljstvo što je Arena skoro spremna da dočeka najbolje atletičare sveta.

– Najvažniji posao smo odradili, postavili smo konstrukciju atletske staze, ostalo je da se odrade samo još neke finese. Mi smo ovde 2017. godine organizovali najbolje Evropsko prvenstvo, ne sumnjam da ćemo sada organizovati i najbolje Svetsko prvenstvo – izjavio je Jevrosimović.

Vesić je podsetio da je Beograd svake godine domaćin bar jednog velikog takmičenja i dodao da će Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici biti najeksponiraniji sportski događaj u svetu ove godine.

– Ovo pokazuje da je Beograd ne samo prestonica kulture, već i sporta, ali i dokaz koliko je važno da imate prave ljude na pravom mestu, a Vesilin i njegov tim to svakako jesu. Samo se setite gde je naša atletika bila pre 10 godina, nismo mogli ni da sanjamo da možemo danas da imamo Svetsko prvenstvo. Ujedno, dolaskom više od 1.400 sportista, TV prenosima, imaćemo najbolju moguću promociju našeg grada kao turističke destinacije. Pozivam sve da prate prvenstvo i da podrže naše i najbolje svetske atletičare – istakao je Vesić.

Danas je promovisana i zvanična himna Svetskog dvoranskog prvenstva, koja ima verzije na srpskom, engleskom i još nekoliko jezika.

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici održaće se od 18. do 20.marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here