Tanjug
Foto: Ilustracija

Kad pogledate ovaj snimak eksplozije na benzinskoj stanici, biće vam teško da poverujete da niko nije povređen, uprkos tome što su dve osobe stajale odmah do Volkswagena u kome je nepravilno instaliran rezervoar plina koji je eksplodirao.

Incident se dogodio 16. marta u predgrađu Fortalece, na severoistoku Brazila. Prema izveštaju Metropolisa, konkretni VW je bio na benzinskoj stanici kada je rezervoar plina u automobilu eksplodirao.

Snimak sigurnosne kamere koja je zabeležila incident pokazuje dva muškarca koja stoje ispred treće generacije Volkswagena Voyagea (samo u Brazilu) s otvorenom haubom. U jednom trenutku sve je bilo u redu, a u sledećem zadnji deo automobila je jednostavno nestao, piše Jutarnji.hr.

Čini se da je Volkswagen imao ilegalnu konverziju komprimovane boce plina, a Daily Mail javlja da je boca bila napunjena kada je eksplodirala.

Na delu automobila nakon eksplozije je jasno vidljiv mlaz goriva, koji nestaje kada osoba isključi pumpu. U izveštaju se navodi da je vlasnik ugradio LPG sistem s nepravilnim rezervoarom i nije prošao obavezni sigurnosni pregled.

Benzinska stanica bi takođe mogla da bude u problemima, jer radnici očigledno nisu proverili da li je sistem ispravan i da li ima pečate koji potvrđuju konverziju.

U međuvremenu, u toku je istraga, jer rezervoar, ili ono što je od njega ostalo, nigde nije pronađen. Navodno je odleteo 60 metara dalje, oštetivši još jedan automobil. Međutim, kada su vatrogasci nekoliko sati kasnije otišli po njega, neko je očigledno pobegao s njim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here