AP Photo/Matt Slocum

Denver Nagetsi savladali su Filadelfija 76erse 114:110 u duelu glavnih konkurenata u MVP trci.

MVP duel, sudar titana, bitka za prevlast – sve su to epiteti koji su krasili sinoćnu utakmicu u “Vels Fargo Centru” između Filadelfije i Denvera.

Srpski centar Nikola Jokić bio je na pobedničkoj strani sa 22 poena, 13 skokova, 8 asistencija, po 2 blokade i ukradene i 5 izgubljenih lopti.

 

Džoel Embid jeste bio efikasniji, ali je njegov tim upisao poraz. Kamerunski centar je meč završio sa 34 poena, 9 skokova, 4 asistencije, 5 izgubljenih, 1 ukradenom loptom i 2 blokade.

Nagetsi su na ovom susretu napravili veliki preokret, nešto što ih je 2020. godine u “bablu” krasilo i posle zaostatka od čak 19 poena pred kraj druge četvrtine (kada je na semaforu pisalo 35:54) došli do vrlo važne pobede.

Jokić je ponovo imao neke fascinantne poteze, asistencije koje su podizale publiku na noge i oduševile Kevina Durenta koji nije ostao imun na sjajno dodavanje srpskog centra.

Prvo je aktuelni MVP bacio prepoznatljivi bejzbol pas preko čitavog terena jednom rukom, a potom je usledilo dodavanje bez gledanja za Džefa Grina koji na drugoj strani nije imao preterano težak zadatak.

Embid je utakmicu počeo lakim poenima na obruču, Jokić je pomalo bespotrebno iskočio na udvajanje i ostavio Embida samog koji je počeo meč baš onako kako je i želeo, ali treba biti realan i reći da je Jokić imao strašnu rampu nad njim posed pre toga.

Denver je jako loše igrao u tom prvom kvartalu, kada su dopustili Filadelfiji čak 37 poena, a oni ubacili 22, da bi usledila pomenuta druga u kojoj su magično stigli sa -19 na -5 i to zahvaljujući Nikoli Jokiću.

Kako je utakmica odmicala, Embid je usporavao, a Jokić ubrzavao, pa se u trećoj deonici centar Filadelfije već žalio na umor, a Denver došao do prvog vođstva još od prve četvrtine.

Kraj treće i početak četvrte četvrtine obeležio je još jedan duel centara, bivših Ol-Star igrača Diandrea Džordana i Demarkusa Kazinsa, pa se može reći da je Denver dobio oba centarska okršaja.

Bilo je dosta drame u finišu susreta, ali i dosta promašaja što je Denver znao da iskoristi i rezultatom 114:110 odneo važnu pobedu.

Dakle, Jokić 22 poena, 13 skokova i 8 asistencija, Bouns Hajlend 21 poen, 20 Barton, 11 Moris i 10 Grin, a na drugoj strani 34 poena Embida, 24 Hardena uz 9 skokova i 11 asistencija, 19 Meksija i 10 Herisa uz 7 skokova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here