Tanjug/AP
Nikola Jokić

“Košarkaš Denvera Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač”, rekao je selektor Svetsilav Pešić.

– Nije u pitanju da li on voli svoju zemlju. To je nesumnjivo. On je ponosni Srbin, koji meni poruke piše ćirilicom. Međutim, mi moramo da nađemo način da ga motivišemo da se odmeri sa najboljim igračima u Evropi. Ako nije motivisan, ako nema interes, onda nema ni svrhe da igra – istakao je Pešić tokom predavanja studentima Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”.

Srpski centar je ponovo dobio zvanje MVP-ija, odnosno najkorisnijeg igrača regularnog dela NBA lige.

– Nema nikakve sumnje da su Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi. Oni menjaju način na koji se igra u najjačoj ligi na svetu. I konstantno napreduju. Svake godine unose nešto novo i to je ono što ih čini vrhunskim. A da je Nikola apsolutno zaslužio priznanje, vidi se i po tome što mu je čestitao Džoel Embid, njegov najveć rival za to priznanje – rekao je selektor Srbije.

Osvrnuo se selektor Srbije i na susret koji je sa Jokićem imao u Americi.

– Kada smo se našli i kada sam ga video, više mi je ličio na krilo nego na centra. Fizički je u besprekornom stanju. Ranije je bio simpatični “bucko”, a sada je to lep momak. I to je deo onoga što pričam o stalnom napretku – istakao je Pešić.

3 COMMENTS

  1. Gospodin Jokić, može da bude i najbolji igrač Marsa, Meseca i zemaljseke kugle, ali ako on ne želi da igra za savojzu zelju Srbiju, on jednostavno nije patriota i mene ni kao čovek ni kao kosarkaš ne zanima.
    Gospodin Jokić trba da se ugleda na gospodina našega Djoleta koji je veoma veliki covek i patriota, ako želi da ga mi Srbi pamtimo kao neku veličinu, inače on će ostati veličina samo za amerkance i za svoj Džep.
    Možda bi gospodin Jokić rado igrao za samostalnu autonomašku Vojvodinu, mislim da se tada nebi dvoumio.
    Onaj ko nije spreman da igra za svoju zelju, taj ne zasluzuje našu pažnju, mislim na naše Srbe u dijaspori.
    Ovo je moje lično mišljenje, imam 77 godina i 55 godina radnog staža u Inostranstvu.
    Hocu reći da mi Srbi u Dijaspori dobro znao ko je patriota a ko ne, to nas ne treba nko da uci; pa ni gospodin Pesic, koga mi iz dijaspore veoma cenimo i smatramo velikim patrotom za razliku od Jokića.

  2. Izvinite, ali meni je ovo objašnjenje poprilično glupo! Znači li to, da i za Denver neće igrati, ako ne bude napredovao?

  3. On da zeli da igra za svoju zemlju on bi to ucinio. Zasto je potrebno da ga neko moli? Covek nije nikakav patriota.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here