Tanjug/AP
Nikola Jokić

Ponovo je Nikola Jokić ostvario tripl dabl i ponovo je Denver pobedio. Srbin je imao dvocifren učiinak u tri statističke kategorije 16. put ove sezone (ubedljivo najviše u ligi, drugi je Dončić sa 10) i 16. put su Nagetsi slavili. Ovaj put su slomili otpor Nju Orleans Pelikansa 122:113.

Nikola je meč okončao sa 26 poena (šut iz igre 10/14), imao je 18 skokova i 15 asistencija. Stigao je do broja 92 što se tiče tripl dabl učinaka i s obzirom kako igra vrlo je verovatno da će do kraja sezone doći i premašiti broj 100 u ovom segmentu.

Mučili su se Nagetsi protiv oslabljenih Pelikansa koji su prvo poluvreme rešili u svoju korist sa tri razlike. Ipak u trećoj deonici Denver pravi ključnu prednost. Dobio je ovaj deo igre 36:24 i sa plus devet ušao u poslednjih 12 minuta.

Prišao je Nju Orleans na šest minuta pre kraja na pet poena minusa, ali je Jokić trojkom i slobodnim bacanjima ponovo odveo Denver na dvocifrenu prednost i praktično rešio pitanje pobednika.

Pored sjajnog Jokića, blistao je i Džamal Marej sa 32 poena, pet skokova i šest asistencija. U poraženom timu Džouns i Mekalum su imali po 21 poen.

Denver je i dalje lider Zapada, a naredni meč u noći između četvrtka i petka igraju na domaćem terenu protiv aktuelnih šampiona Golden Stejt Voriorsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here