Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Dosta pažnje u prethodnom periodu podigla je izjava Nikole Jokića da u ovom trenutku ne razmišlja o reprezentaciji i Evrobasketu, mnogi su to shvatili kao da MVP najbolje lige na svetu neće nastupiti ni predstojećeg leta u dresu sa državnim grbom, ali je Željko Rebrača svojom izjavom definitivno obradovao sve navijače. 

Proslavljeni reprezentativac je u izjavi za “Kurir” rekao da je pričao sa Jokićem i da on ima veliku želju da igra za reprezentaciju Srbije, ali da ga takođe treba razumeti zbog nekoliko otkazivanja, jer Jokić igra celu NBA sezonu sa velikom minutažom.

– Samim dolaskom Svetislava Pešića na mesto selektora verujem da će se desiti veliki pomaci. Razgovarali smo nedavno o tome. Treba se fokusirati, prilagoditi novom načinu igre. Pogledajte ove prozore FIBA… Jokić tamo u Americi igra 40 minuta po utakmici. Zbog korone su praktično spojili dve sezone. Sigurno je bio premoren. Treba ga podržati – kaže Rebrača, pa dodaje:

– Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo. Nema potrebe da ga po medijima toliko kritikuju. Nikola Jokić promoviše Srbiju i srpsku košarku na neverovatan način. Imao je krizni momenat kada nije igrao prošlog leta, ali će za veća takmičenja biti spreman. Kada sam imao priliku da pričam s njim, video sam da ima veliku želju da igra za svoju zemlju. Ne treba da sumnjamo u njegov patriotizam. Ali treba razumeti njegove obaveze koje ima u NBA ligi. Nije čovek mašina.

Kako i sam priznaje Rebrača,  kada je on bio aktivan košarkaš igrači su imali dosta manje utakmica, ali takođe je bilo slučajeva kada su otkazivali poziv reprezentacije.

– Jeste, u moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju. Nije bilo toliko utakmica kao sada. Opet, bilo je momenata i kada se mi nismo pojavljivali. Telo ima potrebu da se obnovi kako bi se produžila karijera. Nikola je mlad momak koji tek treba da da ono najbolje Srbiji.

Ono što do sada nije bilo poznato široj javnosti jeste da i Rebrača ima određenu ulogu u Partizanu, svom bivšem klubu.

– Velika stvar za Srbiju i Partizan je povratak Željka Obradovića. Kao ličnost privlači pažnju navijača, samim tim Evrope i sveta. Vidimo da je košarka sada na drugom nivou, uneo je Željko novu energiju u klub. Potrebno mu je vreme, sve to deluje bolje iz dana u dan i treba mu dati maksimalnu podršku. Uz klub sam, prisustvujem nekim sastancima. Treba ga podržati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here