Printscreen: Youtube/ Denver Nuggets
Nikola Jokić

Nikola Jokić ne prestaje da pomera granice u NBA ligi. Dvostruki uzastopni MVP najjače košarkaške lige sveta upisao je novi tripl-dabl u pobedi Denvera nad Oklahomom 122:117, a posle meča je otkrio američkoj novinarki da je loše spavao, kao i da nije sanjao da bude rame uz rame sa najvećima.

Izjednačio je skromni Somborac rekord legendarnog Vilta Čemberlena po broju tripl-dablova u NBA ligi – obojica ih imaju po 78, pa je jasno da će vrlo brzo Srbin ostati sam na šestom mestu večne liste, kada je pomenuti statistički podatak u pitanju.

Protiv Oklahome je gotovo savršeno rasporedio odnos poena, skokova i asistencija. Imao je 19 poena, 16 uhvaćenih lopti i čak 13 uspešnih dodavanja ka saigračima, te je jasno da je Srbin po ko zna koji put “dirigovao” na parketu u trijumfu svojih Nagetsa.

Iako ekipa nije imala previše vremena za odmor to se nije osetilo u igri srpskog reprezentativca. U dva dana pali su aktuelni šampioni – Golden Stejt Voriorsi i Oklahoma u čijim redovima je zaigrao još jedan Srbin, Aleksej Pokuševski, ali se nije proslavio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here