Košarkaši Denvera pobedili su Golden Stejt sA 114:104 i upisali šesti trijumf od početka sezone.

Srpski košarkaš Nikola Jokić još jednom je prednjačio u pobedničkom timu, pošto je za 36 minuta ostvario tripl-dabl od 23 poena (8/16 šut iz igre), 14 skokova i 10 asistencija

Bio je to 46. tripl-dabl srpskog centra u karijeri, a na pravi način ispratili su ga Vil Barton i Džamal Mari sa po 17 poena.

Voriorsima nije bila dovoljna odlična rola Stefa Karija, koji je postigao čak 35 poena, uz 11 uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Već tokom prve četvrtine Denver je otišao na dvocifrenu razliku, koju je manje-više uspešno održavao i kroz čitav drugi kvartal. Ponovo je trzavica bilo nastavku, pošto je Golden Stejt u jednom trenutku trećeg perioda prišao na zaostatak od samo pet poena, ali je tim iz Kolorada serijom 7:0 na kraju te četvrtine uspeo da se i definitivno odlepi i uvede meč u mirnije vode. U poslednjoj deonici Kari i družina gotovo da nisu imali snage da ozbiljnije zaprete Denveru.

Što se ostalih mečeva tiče, treba istaći pobedu Indijane na gostovanju Portlandu (87:111). Međutim, ova utakmica neće ostati u pamćenju po samom rezultatu, koliko po nešto težoj povredi Jusufa Nurkića, koji je prema prvim izveštajima „preko bare“ slomio zglob šake kada je želeo da izbije loptu Malkolmu Brogdonu. Nije poznato koliko će bosanski košarkaš odsustvovati sa terena.

Do pobede je došla Filadelfija, koja je na svom terenu savladala Majami uz 31 poen Šejka Miltona, slavio je i Hjuston na gostovanju San Antonio Sparsima, a veče je zaokružio trijumf Toronto Raptorsa protiv Šarlot Hornetsa u izuzetno tesnom duelu.

NBA REZULTATI

Filadelfija – Majami 125:108

San Antonio Spars – Hjuston Rokets 105:109

Toronto – Šarlot 111:108

Denver – Golden Stejt 114:104

Portland – Indijana 87:111

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here