EPA
Nikola Jokić na Ol-staru

Dan pre glavnog događaja na Ol-staru, srpski košarkaš je učestvovao u košarkaškom spektaklu u Šarlotu i u to nadmetanju u veštinama.

Nije osvojio titulu, ali jeste simpatije mnogih. Takmičenje se odvijalo kroz tri runde, a u svakoj od njih po dva igrača pretrče ceo teren vodeći loptu oko prepreka, potom treba da loptu prebace kroz mali otvor u visini struka, zatim sledi drugi od dva trka preko celog terena – da bi se lopta položila u koš, a posle novog sprinta na drugu stranu – cilj je dati trojku. Ko prvi ubaci taj dalekometni šut, pobedio je.

Jokić je u prvom kolu za rivala imao imenjaka Vučevića, dok je u polufinalu za rivala imao mladu zvezdu Boston Seltiksa, Džejsona Tejtuma.

Sam Tejtum je na spektakularan način trijumfovao u finalu. Borio se protiv Trea Janga, međutim, velika uzdanica Kelta je uradila nešto potpuno neočekivano – videći da je u zaostatku i da se Jang već namešta na liniji za tri poena, Tejtum je loptu lansirao sa polovine terena, a ona je, pogodivši tablu, prošla kroz koš i pritom sklonila sa obruča loptu koju je drugi finalista uputio.

I, dok je Tejtum slavio titulu u “izazovu veština”, a Atlantin Džon Kolins, učesnik takmičenja u zakucavanjima, nazvao mladog srpskog centra “najboljim sporim igračem u istoriji košarke”, Jokića su novinari upitali šta mu je bilo najteže. On je iskoristio samo jednu reč i nasmejao sve prisutne.

 – Trčanje!

Trčanja će, svakako, za Nikolu Jokića biti u noći između nedelje i ponedeljka, kada, dva sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, u Šarlotu počinje 68. izdanje NBA Ol-star utakmice.

Naš mladi as će biti deo “Tima Janis” koji, uz kapitena Janisa Adetokunboa iz Milvokija čine još i Stef Kari, Kemba Voker, Pol Džordž i Džoel Embid kao starteri, odnosno Kris Midlton, Rasel Vestbruk, Blejk Grifin, Dianđelo Rasel, Nikola Vučević, Kajl Lauri i Dirk Novicki. Sa druge strane, u “Lebronovom timu” tu su, kao kapiten, Lebron Džejms, te starteri Kajri Irving, Džejms Harden, Kavai Lenard i Kevin Durant, ali i Entoni Dejvis, Klej Tompson, Demijan Lilard, Ben Simons, Lamarkus Oldridž, Karl-Entoni Tauns, Bredli Bil i Dvejn Vejd.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here