AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić

Nema kraja serijama tripl-dabl učinka za Nikolu Jokića. MVP najbolje košarkaške lige na svetu upisao je noćas novi u ubedljivom trijumfu Denvera nad Atlantom od 128:108.

Somborac je imao 14 poena, 18 skokova i 10 asistencija, a Bogdan Bogdanović na drugoj strani je za Hokse ubacio osam poena, imao pet skokova i tri asistencije (šutirao 4/8 za dva i bez pogotka iz dva pokušaja sa trojke).
Denver je na svom terenu bio veliki favorit protiv Atlante, koja se bori za plej-of mesto na Istoku. Dovoljno da se Nikola rastereti i prepusti pozornicu saigračima, koji su je i iskoristili.
Domaćini su od sredine prve deonice preuzeli vođstvo i pokazatli da lider ne dopušta kikseve na svom terenu. Odlepili su se u drugoj deonici koju su dobili 35:22, a Hoksi nisu mogli da naprave veliki preokret.
I pored rutinskog tripl-dabla Nikole Jokića, prvo ime meča je Džamal Mari sa 41 poenom, što je najbolja partija Kanađanina od povratka na teren posle povrede. Pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 23 poena, Eron Gordon je upisao 15 poena.
Kod Atlante bez Trea Janga je najbolji bio Dežonte Mari sa 28 poena i 10 asistencija. Deandre Hanter ga je pratio sa 20, Ej Džej Grifin je dao 15 poena, a Klint Kapela je upisao 12 poena i 11 skokova.
Denver je prvi na Zapadu sa skorom 37-16, dok je Atlanta osma na Istoku sa 27-27.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here