Foto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Srpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio je tripl-dabl učinak u pobedi Denvera nad Oklahomom rezultatom 122:117.

Centar Nagetsa ubacio je 19 poena, imao čak 16 skokova i 13 asistencija, i to mu je 78. put u karijeri da je bio dvocifren u pomenutim kolonama, čime se izjednačio sa legendarnim Viltom Čemberlenom na šestom mestu večne liste.

Ispred Srbina su samo Lebron Džejms sa 105 tripl-dablova, Džejson Kid sa 107, Medžik Džonson 137, Oskar Robertson (181) i lider Rasel Vestbruk sa 194.

Za Tandere je nastupio Aleksej Pokuševski, ali nije postigao poene, imao je samo jedan skok za 12 minuta.

Niola Jokić je drugu noć zaredom uspeo da bude trocifren u najvažnijim statističkim kolonama, što pokazuje da je u fantastičnoj formi već na samom startu nove sezone NBA lige.

Posle trijumfa nad aktuelnim šampionom – Golden Stejt Voriorsima, Somborac je vodio ekipu do nove pobede, ovoga puta nad „grmljavinom“.

Nisu imali rešenje za njega košarkaši Oklahome, pa je somborski košarkaški genije pogađao, skakao, asistirao i bio je centralna figura susreta.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige proveo je na parketu 38 minuta i 41 sekundu i konstantno je pravio razliku u korist svog tima. Jokić je imao podršku od Majkla Portera Džuniora koji je ubacio 22 poena, imao je šest skokova i jednu asistenciju.

Odličan je bio i Kaldvel Popu koji je ubacio 21 poen, a Džamal Marej je stao na broju 16.

Jokić će imati priliku da nadmaši učinak legendarnog Vilta Čemberlena po broju tripl-dablova u Los Anđelesu gde Nagetsi igraju naredne mečeve, a čak dva protiv Lebrona Džejmsa i drugova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here