nuggets.com

Trener Denver Nagetsa Majk Maloun veruje da će iza Nikole Jokića ostati veliko ime, nakon što 23-godišnji Somborac završi svoju NBA karijeru.

Maloun kaže da je najveći izazov u radu sa Jokićem prethodnih sezona bila njegova fizička sprema i možda ga je baš ona do sada delila od toga da bude ol-star.

Košarkaške inteligencije centar Denvera ima na pretek, pa je samo pitanje koliko može da “pogura” svoje fizikalije, kako bi u svakom aspektu bio dominantna sila na terenu.

– Mislim da će biti redovni ol-star, član najboljih petorki NBA lige, koji će za 15, 20, 25 godina biti i u Kući slavnih. Ljudi jednostavno nemaju brojke kakve on pravi. Mislim da je već sada drugi na listi stranih igrača po broju tripl dablova, utiče na igru na toliko načina i može da dominira, a da ne postigne nijedan koš. Samo kroz skokove i organizaciju napada – rekao je Maloun za ESPN i dodao šta mu je najveći izazov prethodnih godina bio sa Jokićem.

– Taj izazov nije imao veze sa košarkom, on već ima veštine. Moj izazov sa njim je bio da stalno fizički napreduje, da mentalno postane čvršći, da se drugačije ponaša u odnosu prema sudijama, da postane lider. Video sam veliki igrački napredak, ali još važnije kod njega kao osobe. To je mladić koji je došao u novu zemlju i novu kulturu, a usput je radio na učenju, adaptiranju i sazrevanju usput, zbog čega mogu da zahvalim upravi što je to prepoznala i izabrala ga kao zvezdu tima oko koga ćemo moći da se gradimo u godinama koje dolaze – kaže Maloun.13

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here