EPA-EFE
Nikola Jokić

Nikola Jokić je vodio Denver Nagetse do pobede nad Juta Džezom rezultatom 98:95.

Denver je slavio pobedu na gostovanju posle briljantne partije srpskog centra i to protiv dve godine zaredom najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera.

Jokić je meč završio sa fenonemalnih 30 poena (14/24), 21 skokom i deset asistencija, uz dve ukradene i jednu izgubljenu loptu i time postao tek deseti igrač u istoriji NBA sa 30+, 20+, 10+ partijom, navela je ta liga.

Srpski centar je, pored fantastične partije, pogodio i šut kojim je rešeno pitanje pobednika.

Momak iz Sombora je na minut do kraja primio loptu pred Goberom, a onda se okrenuo i pogodio šut preko ruke kao od šale koji je, ispostavilo se, bio ključan za “grumenje”.

Kako je izgledao Jokićev ples oko Gobera pogledajte u snimku.

Denver je Juti naneo peti poraz u nizu i približio se Los Anđeles Klipersima na drugom mestu Zapada.

Trener Majk Meloun imao je veliki izazov pred sobom, zbog trejda koji se desio veče ranije, pa je na teren tokom cele utakmice izveo samo sedam igrača.

Nije sve krenulo prema planu za njegovu ekipu, pošto je Juta na poluvreme otišla sa +8, a tokom treće deonice došla je i do dvocifrene prednosti (71:56). Međutim, usledila je serija Nagetsa od 16:2, ali je domaćin ponovo, sredinom poslednje deonice, došao do +8.

U poslednjih nekoliko minuta poeni su bili retkost, a odlučujuće, ispostavilo se, je postigao upravo Jokić, šutem preko Gobera sa poludistance na minut do kraja. Juta je promašila nekoliko šuteva do kraja meča, a pobedu svoje ekipe overio je Geri Heris sa linije penala.

 

Pored “čudovišta” iz Srbije kod gostiju se istakao Džamal Marej sa 31 poenom i četiri asistencije. Monte Moris je imao 15 poena, a Tori Kreg osam, uz 12 sokokova.

Na drugoj strani najbolji je bio Majk Konli sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija. Donovan Mičel je imao 18 poena i osam skokova, a Gober 16 poena i 14 uhvaćenih lopti, dok je Bojan Bogdanović dodao 16 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here