EPA/Jim lo Scalzo
Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Šarlot Hornetse 113:109, a srpski centar Nikola Jokić upisao je 19. tripl-dabl u sezoni, a ukupno 76. u karijeri.

Nagetsi su ostvarili važnu pobedu na gostovanju u Severnoj Karolini, a Jokić je ponovo bio centralna figura utakmice.

Aktuelni MVP upisao je 76. tripl-dabl u karijeri i sada mu nedostaju samo dva da izjednači rekord legendarnog Vilta Čemberlena, koji je centar sa najviše ovakvih učinaka.

Jokić je na terenu proveo 36 minuta, a meč je završio sa 26 poena, 19 skokova i 11 asistencija, uz dve ukradene lopte i šut iz igre 9-17. Nagetsi su ostvarili 45. pobedu u sezoni i sada se nalaze na samo 1,5 pobede od četvrtog mesta koje donosi prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 29 poena u pobedi Atlante protiv Indijane 132:123, dok je mladi Aleksej Pokuševski bio nadomak tripl-dabla u trijumfu Oklahome nad Portlandom 134:131 posle produžetka.

Bogdanović beleži nešto više od 18 poena u poslednjih mhesec dana, a na utakmici protiv Pejsersa nadmašio je taj učinak, uz pet skokova i sjajnih 8/14 iz igre.

Talentovani srpski košarkaš Aleksej Pokuševski našao se u ulozi plejmejkera u odsustvu velikog broja košarkaša i odlično se snašao u toj ulozi. Na terenu je proveo 41 minut, uključujući produžetak i utakmicu je završio sa 11 poena, osam skokova i 11 asistencija.

Pokuševski je na ovom susretu odigrao najviše minuta u karijeri na jednoj NBA utakmici, a podelio je i najviše asistencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here