Tanjug/AP

Srpski centar Nikola Jokić nastavlja da igra na MVP nivou.

U pobedi Denvera protiv Orlanda (110:99), upisao je novi tripl-dabl učinak (28p, 15sk, 10as), 12. u sezoni i 53. u karijeri.

Denver je tako ostvario šestu pobedu zaredom, ali nije bilo lako u drugom poluvremenu, pošto su od +24 na početku četvrte četvrtine dozvolili protivniku da se vrati na samo pet poena zaostatka.

– Izgubli smo fokus i imali smo veliki broj izgubljenih lopti. Bili smo spori, neoprezni i lenji u drugom poluvremenu. Nismo bili agresivni – objašnjava Jokić zašto su ispustili toliku prednost.

Novinar iz Argentine pitao je Jokića da prokomentariše novo ime dvorane u Kordobi, rodnom mestu Fakunda Kampaca. Naravno, dvorana se sada zove Fakundo Kampaco.

– Da, pričali smo o tome. To je velika čast za njega, da se nešto u njegovom rodnom gradu zove po njemu – bio je kratak srpski košarkaš.

Jokić je pričao i o tragediji u Denveru.

– Da, to je velika tragedija. Takve stvari vas pogode kada se dogode. Jedan čovek koji je ubijen bio je Srbin. Niko to ne želi da se dešava, ali kada se tako nešto desi, osećaš se čudno. Samo se pitam, kako je neko to mogao da uradi.

Mentalitet tima je uvek isti.

– Ja uvek igram da pobedim. Nemamo lake utakmice, nemamo lake protivnike. Nikada ne potcenjujem protivnika i uvek idem na pobedu.

Na pitanje srpskog novinara, Jokić je dao nešto opširniji odgovor.

– Čudna utakmica. Bili smo fenomenalni u prvom poluvremenu, sve nam je išlo i u odbrani i u napadu. U trećoj četvrtini smo stali, igrali smo loše. Igrao je svako za sebe, nije bilo puno dodavanja, imali smo isforsirane šuteve. Mi smo ih terali da igraju brzo i da daju te šuteve sa jedne noge, ali smo onda u četvrtoj četvrtini malo ‘stisli’ i rutinski pobedili, ali nije bilo lako.

O duelu i razgovoru sa Nikolom Vučevićem.

– Nikola je najviše od nas u NBA ligi, barem tako mislim. Dosta sam naučio od njega i on je momak koji je stvarno primer jednog profesionalca i primer jednog sportiste. Igramo zajedno na vrhunskom nivou, bili smo zajedno dva puta na Ol-staru, tako da je Nikola momak za primer deci. Uvek je zanimljivo da igramo jedan protiv drugog, a danas se ispromašivao, mašio je neke zicere, nije ga išlo… Srećom po nas – zaključio je Jokić.

1 COMMENT

  1. Kad prenosite vesti ne kontrolište tačnost istih! Eto novinarstva.
    Denver nije upisao šestu pobedu zaredom, jer je prethodni meč izgubio od New Orleansa.

    CCCCC

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here