Foto; Tanjug/AP
Nikola Jokić

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su rezultatom 93:89 porazili Denver Nagetse.

U dramatičnoj utakmici su Lejkersi zahvaljujući košu Tejlena Hortona Takera došli do pobede, a tom prilikom je Ostin Rivers odigrao nešto lošiju odbranu.

Entoni Dejvis nije “spavao” u odbrani kao što možete videti i u ovoj situaciji sa Fakundom Kampacom…

Jokić je bio dominantan, ubacio je 32 poena uz 9 skokova i 5 asistencjia, 12 od 28 je šutirao iz igre od čega 1 od 4 za tri poena i 7 od 8 sa linije za slobodna bacanja.

Nagetsi su dobili prvi kvartal i nagovestili da mogu da pošalju Lejkerse u plej-in zonu, ali su u narednom dvanaestominutnom periodu ubacili samo 18 poena, pa su Lejkersi na poluvremenu imali 45:42.

Videli smo nešto manji broj poena od očekivanog na ovoj utakmici, a napetu treću deonicu sebi su pripisali Lejkersi. Interesantna utakmica, prava uvertira pred doigravanja i mnogo nadmudrivanja.

Jokić je na 39 sekundi do kraja smanjio zaostatak ekipe na -2, 89:91, ali naredni napad nisu uspeli da odbrane, pa su na 15 sekundi do isteka vremena ponovo imali dva poseda zaostatka, a onda je “tačku na i” stavio Tejlen Horton Taker.

Dakle, Jokić najefikasniji sa 32 poena, Majkl Porter Džunior 19, a Džaval Megi 10, dok je Eron Gordon upisao samo 5 poena.

Na drugoj strani nije bilo Lebrona Džejmsa, pa je Entoni Dejvis sa 25 poena bio predvodnik, 11 je dodao Karuzo, a po 10 su imali Koldvel Poup, Gasol i Tejlen Horton Taker.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here