Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola Jokić jeste bio najefikasniji u meču Denvera protiv Portlanda, u kojoj je njegov tim poražen na svom terenu sa 123:109, ali je za Nagetse kobno bilo sprečavanje razigravanje saigrača.

Nije Jokić učinio igru Denvera lepršavom, nije saigrače činio boljima kao ranije. Portland je rešio da ga ne udvaja i to je dalo rezultat na startu plej-ofa.

Imao je samo jednu asistenciju, i nju je zabeležio tek u poslednjih nekoliko minuta utakmice, a saigrači su šutirali 1/10 posle njegovih dodavanja.

Izostajali su oni čuveni momenti kada izmišlja poene i stvara zicere Porteru, Kampacu ili Gordonu, nije bilo ni povratne reakcije, pa je u jednom momentu čak Lilard imao više asistencija nego cela startna petorka Denvera.

Jokiću je ovo najniži karijerni broj asistencija u plej-ofu, prethodno je dva puta imao po dve asistencije, jednom protiv Portlanda 2019. godine.

Kanter i Nurkić su se smenjivali na Jokiću, a poređenja radi, Blejzersi su imali 13 koševa iz 15 dodavanja Lilarda, od toga, 6 trojki je palo iz sedam njegovih kreiranih šuteva.

Srpski košarkaš je 35 minuta postigao 34 poena i imao 15 skokova, uz jednu asistenciju, a pratio ga je samo Majkl Porter Junior sa 25 koševa.

Kod Portlanda najefikasniji je bio Demjan Lilard sa 34 poena, Si-Džej Mekolum postigao je 21 poen, a Karmelo Entoni je sto na 18. Doprinos je dao i Jusuf Nurkić sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 12 skokova.

Bilo je na kraju 123:109, a naredni meč igra se u utorak u 4.00 po našem vremenu, Denver je ponovo domaćin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here