Tanjug/AP

Koronavirus je registrovan u 90 zemalja, broj zaraženih premašio je 100.000, umrlo je oko 3.400 ljudi, a oporavilo se više od 54.000. Od evropskih zemalja, najteže je pogođena Italija – 200 preminulih i 4.600 zaraženih.

Na kruzer “Velika Princeza” kojem je zabranjeno da pristane u San Francisko, helikopterima američke Nacionalne garde dostavljeni su paketi sa testovima na virus. Kod 60 do sada testiranih putnika i članova posade, infekcija je utvrđena kod 21, među kojima je i 29-godišnji Ivan Sofronijević koji na brodu radi kao konobar, prenosi RTS.

“On je tri dana bio bolestan, rekao je svom supervizoru da mu nije dobro, ali ovaj mu nije dozvolio, mislio je da neće da radi. Kaže prehladio sam se, uši su mi zapušene, imam temperaturu, malaksao sam, ali moram da radim. Onda je tek po podne otišao kod lekara, oni su ga odmah izolovali. Doktorka je došla, pregledala ga i rekla da zna da ima koronavirus. On je u izolaciji, ne zna ni ko je zaražen ni šta se dešava, ne sme da izađe, hrana mu se donosi ispred vrata. Rekla je doktorka da ne piju nikakve lekove, da se taj virus povlači sam od sebe kao i ovaj grip, da će samo biti u karantinu u nekoj lokalnoj bolnici 14 dana”, ispričala je Milena Sofronijević, majka obolelog Ivana sa broda “Velika princeza”.

Počela je helikopterska evakuacija putnika sa broda. U SAD do sada je 150-oro zaraženih, a 17 osoba je preminulo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here