Još jedan nezvani gost kod Obame

0

 

Nepozvana g-đa Salahi se rukuje sa Obamom

Kako prenosi Rojters, američki državljanin Karlos Alen je uspeo da prođe pored obezbeđenja i da 24. novembra prisustvuje večeri u Beloj kući u čast indijskog premijera Manmohana Singa.

 

 

"Vašington post" je objavio da se Alen bavi organizovanjem zabava i da posle prijema, nije prisustvovao samoj večeri i po svemu sudeći nije prilazio gostima.

 

Nema dokaza da je ta osoba, koja je na večeru u Beloj kući stigla iz jednog hotela u Vašingtonu sa grupom za koju je bio odgovoran Stejt department, imala bilo kakav kontakt sa američkim predsednikom Barakom Obamom, niti prvom damom Mišel Obamom.

 

Nije poznato ni da li je nezvani gost stupio u kontakt sa indijskim premijerom koji je bio u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, preneo je Rojters.

 

"Ova osoba je prošla kroz sve mere bezbednosti zajedno sa zvaničnom delegacijom indijskih biznismena i uspela da se ukrca u autobus kojim su gosti iz delegacije prevezeni iz vašingtonskog hotela u Belu kuću", navedeno je u saopštenju tajnih službi.

Bračni par Salahi je uspeo da se rukuje sa američkim predsednikom Barakom Obamom i da se potom na večeri u Beloj kući približi indijskom premijeru Manhomahu Singu. Slučaj bračnog para Salahi bio je povod za preispitivanje bezbednosnih procedura i pokretanje istrage.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here