Tanjug/AP
Kosovska policija

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini protiv okrivljenog S. B. zbog sumnje da je počinio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva” u okolini Peći tokom 1998. i 1999. godine.

“Okrivljeni S. B. tereti se da je tokom sukoba, 1998. – 1999. godine, uzeo za taoce dve žrtve u predmetu (supružnike) T. K. i R. K, građane starosti 60 godina, koji su bili podvrgnuti nečovečnom postupanju, fizičkom i psihičkom zlostavljanju, a događaj se odigrao u selu Belo Polje u opštini Peć”, navodi se u saopštenju.

Advokati koji su do sada branili Srbe optužene za ratne zločine potvrdili su za RTS da je S. B. Svetomir Bačević iz Belog Polja uhapšen u decembru prošle godine u Peći, pod izgovorom da je odgovoran za ratni zločin.

Bačević je raseljena osoba koja živi u Gornjem Milanovcu, a rodom je iz sela Belo Polje u opštini Peć. On je 22. decembra došao na Kosovo kako bi izvadio lična dokumenta, ali je priveden u policijsku stanicu u Peći i nakon obavljenog informativnog razgovora prebačen je u Prištinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here