Tanjug
S-400

Nova divizija S-400 “Trijumf” od danas je deo naoružanja raketnih snaga u Podmoskovlju, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije.

„Protivavionske raketne divizije Dmitrovskog raketnog puka, u sastavu PVO Vazdušnih kosmičkih snaga Rusije, dobile su danas nove raketne sisteme S-400 ‘Trijumf’. Sistemi su predviđeni za zaštitu Moskve i centralnog industrijskog rejona Rusije“, navodi se u izveštaju Ministarstva odbrane Rusije.

U Ministarstvu odbrane su naveli da je prethodno uspešno sprovedeno gađanje na poligonu Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti i da su početkom decembra sistemi stigli u Podmoskovlje.

Nebo iznad Moskve sada štiti pet protivavionskih raketnih pukova opremljeni sistemima S-400.Sistem S-400 „Trijumf“ je ruski protivvazdušni raketni sistem dugog i srednjeg dometa, predviđen za uništavanje aerodinamičkih i balističkih ciljeva.

Svaki sistem S-400 može da istovremeno pogodi do 36 ciljeva ispaljujući na njih do 72 rakete. Tokom 2015. godine ovi sistemi su bili prebačeni u Siriju za obezbeđivanje ruske vazdušne baze Hmejmim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here