U 16. kolu Evrolige turski vicešampion izgubio u Istanbulu i od Valensije sa 100:98 (22:24, 18:24, 19:22, 25:14, 16:14).

Fenerbahče, kome ne cvetaju ruže ove sezone, poneo je na meč breme od tri uzastopna poraza od kojih su dva bila pred domaćom publikom, a poslednji na produžetak protiv Zenita u Istanbulu. U utakmici s ruskim timom nije mu se posrećilo iako se Kostas Slukas izborio za novu nadu trojkom na četiri sekunde pre kraja osnovnog dela.

Protiv Valensije je Fenerbahče dugo imao i dvocifrenu prednost u drugoj i trećoj četvrtini, ali mu se gost primicao dok ga nije i pretekao. Na sekund do kraja španski tim je poveo s 84:82. Domaćinu je ostalo još toliko za spas. Slukas je iz auta proigrao Francuza Nanda de Koloa na koga je odbrana protivnika potpuno zaboravila pod samim košem, a najefikasnijem igraču utakmice (31 poen) nije bilo teško da loptu samo položi kroz obruč.

Uzbudljivo je bilo i u produžetku. Kad se činilo da turski tim grabi ka pobedi, Valensija bi mu očas posla bila za petama. U poslednjih petnaestak sekundi Fenerbahče je načinio početničke greške kojima je i kumovao svom četvrtom porazu uzastopce.

Prvo je pri vođstvu sa 98:96 izgubio loptu. Posle prekršaja igrač valensije je pogodio prvo slobodno bacanje, promašio je drugo, ali su se gosti domogli lopte skokom u napadu. Lojd je na osam sekundi pre kraja produžetka dao koš iz prodora, a pogodio je i iz dodatnog penala. De Kolo je posle Obradovićevog tajm-auta pokušao da trojkom donese pobedu, ali nije bio uspešan.

Nikola Kalinić, s maskom na licu zbog povrede nosa pre mesec, igrao je 31 minut. Postigao je dva poena (1-3 za dva, 0-1 za tri). Imao je i pet skokova.

U Valensiji najviše poena je dao Bojan Dubbljević (30). Vanja Marinković je za tri minuta u igri oba puta promašio za trojku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here