EPA/Valdrin Xhemaj

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u parlamentu da Srbija nastavlja borbu za Kosovo i da očekuje da će za dan, dva saopštiti ime i 14 zemlje koja je povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Dačić je rekao da su od 2008. godine i proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova do 2012. godine, 84 zemlje priznale Kosovo, a da je od 2014. godine kada je on postao ministar spoljnih poslova 13 država povuklo priznanje, dok je sedam priznalo Kosovo.

– Za dan dva, nadam se da ću moći da saopštim i 14. zemlju – rekao je Dačić i podsetio na strašan pritisak na Srbiju da odustane od aktivnosti s ciljem povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, dok bi Priština mogla da se bori za članstvo u Interpolu i drugim organizacijama.

– Sa tim je gotovo, upozoravam sve, sutra i prekostura će imati reakciju na to, nastavljamo našu borbu za povlačenje priznanja nezavisnost Kosova – rekao je Dačić i dodao da bi u suprotnom to značilo da Srbija treba da aplaudira i gleda ulazak Kosova u Interpol.

Dačić je naveo da Briselski sporauzm, koji je potpisao, nigde ne definiše da Kosovo treba da bude član međunarodnih organizacija.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here