2 : 2
PARTIZAN - AZ ALKMAR

Strelci: Natho iz penala u 42. i u 61 – Stengs u 12, Boadu u 68.

U prvom kolu Lige Evrope “crno-beli”, iako brojčano nadmoćniji od 26. minuta, podelili bodove s holandskim timom Alkmar Zanstrek, a zbog kazne UEFA ponovo su igrali samo pred najmlađom publikom – bilo oko 20.000 dece.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić (od 80. Suma), Natho, Tošić (od 63. Marković), Asano, Sadik (od 88. Gigić). Trener: Milošević.

AZ: Bizo, Svenson, Vlar, Vujtens (od 53. Hacigijakos), Vajndal, Midtsje, De Vit, Kupmajners, Stengs (od 84. Klasi), Boadu, Idrisi (od 31. Sugavara). Trener: Slot.

Alkmar svakako nosi slađi bod kući jer je izjednačujući pogodak dao s igračem manje. Partizan je to preimućstvo iskoristio da preokrene rezultat u svoju korist, nastojao je i da dotuče protivnika, neprestano je opsedao gol holandskog tima, stvorio je nekoliko dobrih šansi, a u jeku svog navaljivanja primio je pogodak.

AZ se grčevito branio i uspeo je da sačuva mrežu od trećeg gola. Utisak je i da je Partizanova prevlast na terenu često imala jalovu završnicu, a domišljatost protiv zgusnute odbrane jedino je ispoljavao Natho, najbolji igrač “crno-belih” večeras, i uopšte fudbaler koji se nametnuo kao glavni poslovođa Miloševićevog tima.

Lepu sliku, neobičnu za evropske utakmice, dali su mališani školskog uzrasta koji su u višestruko većem broju nego prethodni put, protiv Moldea, ispunili stadion. Njihova graja se neprestano čula pa je izgledalo kao da se utakmica odvija na velikom odmoru.

U drugoj utakmici u grupi Mančester junajted je savladao Astanu na Old Trafordsu s 1:0 golom Grinvuda u 73. minutu. U sledećem kolu, 3. oktobra, Partizan ide u Kazahstan, a engleski velikan u Holandiju.

Slika koja govori ko je zadovoljniji bodom

Kraj meča

84`: Samo minut posle Sumine šanse, Marković je bio sam ispred golmana. Primio je loptu koja mu je stigla s visina, pošto se tako odbila od protivničkog halfa, ali je u sledećem potezu loše lobovao Bizoa, koji mu je pošao u susret. Lopta je pala na vrh mreže.

83`: Natho je uočio da je Suma sam na ivici šesnaesterca. Dao mu je loptu, ali je udarac igrača koji je maločas ušao u igru završio pored stative. Golman je loptu ispratio samo pogledom.

81`: Slab šut Asana s roglja šesnaesterca.

77`: Šćekić se odvažio na šut s dvadesetak metara. Lak posao za golmana AZ-a.

Partizan nastavlja s napadima. Na Old Trafordu Mančester junajted je poveo protiv Astane golom Grinvuda u 73. minutu.

68`: Nije dugo potrajala prednost Partizana. Gosti su izjednačili i s igračem manje. Vezni igrač AZ-a je lepo uoči da se Boadu iskrao po levoj strani, dao mu je dubinsku loptu, a napadač holandskog tima, dovukavši je u kazneni prostor, sproveo ju je i u mrežu pored Stojkovićeve desne noge.

60`: 2:1 – Partizan je stezao obruč ali je i komplikovao u završnici. A onda se Sadik na lep pas izborio za šut čim je kročio u kazneni prostor. Pogodio je desnu stativu. Lopta se odbila do Natha koji je odmah šutirao s ivice šesnaestarca. Pogodio je mrežu iza golmana koji je bio ostao i ispred peterca.

48`: Na pas Sadika Asano je izbio ispred golmana ali je šutirao u njega. U nastavku akcije Tošić nije dobro pucao, a odmah zatim japanski igrač ni glavom nije bio precizan iz neposredne blizine.

46`: Natho se odlučio na šut s dvadesetak metara, pravo u golmana.

Počelo drugo poluvreme. Holandski tim ima igrača manje pošto je u 26. minutu Svenson dobio crveni karton.

U drugom meču u grupi nema golova posle prvih 45 minuta na Old Trafordu: Mančester junajted – Astana 0:0.

Kraj prvog poluvremena

45`: Posle izjednačujućeg gola Partizan je nastavio da navaljuje ka golu AZ-a, računajući da ga slomi u finišu prvog poluvremena jer ima igrača više u polju.

42`: 1:1 – Sadik je oboren u desnom delu šesnaesterca pošto ga je protivnički igrač vukao. Natho je hladnokrvno izveo penal.

36`: Na Nathov filigranski centaršut s desne strane Asano, usamljen posred gola, šutira glavom preko prečke. Najbolja prilika za “crno-bele” do sada.

31`: Trener holandskog tima prinudno je, zbog igrača manje, izveo marokanskog napadača Idrisija. U igru je ušao Japanac Sugavara, odbrambeni igrač.

29`: Tošić je iz slobodnog udarca zatim pogodio živi zid sa 17 metara. Velika očekivanja, loše izveden šut.

26`: Asano je primio dubinsku loptu, ali ga je Svenson, poslednji igrač odbrane AZ-a, oborio na metar od kaznenog prostora. Sudija mu je pokazao crveni karton.

20`: Asano nije izdržao duel u kaznenom prostoru protivnika. Pao je ali je sudija odmahnuo rukom. Deca su počela da skandiraju “sudija pederu”.

12`: 0:1 – Asano je izgubio loptu na protivničkoj polovini, a holandski tim je u nastavku u tri poteza poveo. Strelac Stengs je mogao na kraju i da se ušeta u prazan gol.

10`: Još jedan Partizanov šut preko gola. Levak Tošić je loptu zahvatio desnom s ivice šesnaesterca.

6`: Šut 18-godišnjeg Boadua iz kaznenog prostora tik pored Stojkovićeve leve stative.

3`: Prvo uzbuđenje pred golom AZ-a. Tošić nije lepo zahvatio loptu, a Natho je zatim šutirao preko gola.

Utakmica je počela. Sudi Italijan Pereti. Na tribinama oko 15.000 dece.

Partizanu su njegovi poklonici školskog uzrasta jednom doneli sreću. U prošlom meču u Humskoj, a to je bila prva utakmica plej-ofa u kvalifikacijama protiv norveškog Moldea, osvajač našeg kupa je pobedio s 2:1 pred oko 3.000 mališana do 14 godina. U revanšu je bilo 1:1.

Pošto je odrezana kazna na dva meča, i s AZ Alkmarom igraće se pred svedocima iste starosne dobi. Partizanov trener Milošević izvešće najbolji tim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here