Još nekoliko meseci nade

0

Dragan Prnjat

Prema informaciji klinike u Tibingenu ova operacija košta 74.460 evra i trebalo bi je obaviti najkasnije u roku od dva meseca. U tom slučaju veliki su izgledi da Dragan Prnjat nastavi normalan život.

Porodica Dragana Prnjata obratila se apelom za pomoć u prikupljanju neophodnih sredstava za ovu operaciju. Ubrzo je stigla reakcija dokazane humanitarke velikog srca Alenke Gjurinski, koja živi u okolini Minhena.

– Ja sam u kontaktu sa porodicom i mojim prijateljicama koji nastoje da pomognu u ovom slučaju. Ono što je razlog za optimizam je mišljenje dr Fuksa iz Uni klinike Tibingen, koji je pogledao lekarsku dokumentaciju malog Dragana i koji veruje, sa skoro 90 posto sigurnosti, da će posle te operacije dečak imati normalan život. To je motiv više da se svi mobilišemo i da pokušamo da u roku od dva meseca prikupimo neophodna sredstva – kaže Alenka Gjurinski i dodaje da je već zvala nemački "Bild" i pitala za mogućnost da humanitarni fond "Jedno srce za decu" pomogne prikupljanje sredstava za operaciju Dragana Prnjata.

Ona je dobila obećanje da bi humanitarni fond "Jedno srce za decu" mogao u ovoj akciji da učestvuje sa oko 20.000 evra. Zbog toga je već fondu poslata sva potrebna dokumentacija sa predračunom troškova operacije u Tibingenu.

 

Kontakt telefon

Za kontakt sa Draganovim ocem Dejanom na raspolaganju je telefon +381 64 4963578, a u dijaspori Alenka Gjurinski na telefon (++49) (0)157-54812229 može dati informaciju o ovoj akciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here