U poslednjoj pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo (31. avgust – 15. septembar) naši košarkaši pobedili su reprezentaciju Francuske, na turniru u kineskoj provinciji Ljaoning.

Srbija – Francuska 61:56 ( 14:17, 9:15, 23:16, 15:8 )

Srbija: Simonović, Raduljica, Birčević, Jokić, Milutinov, Micić, Gudurić, Jović, Marjanović.

Lučić, Bogdanović i Bjelica odmarali su na ovom meču!

Borac iz Čačka, Finska, pa dva puta Litvanija… Onda Turska, Italija, Grčka, Novi Zeland, pa opet Italija i sada Francuska! Sve su to bile pripremne utamice, i pobede naših košarkaša pred Svetsko prvenstvo!

Deseta pobeda srpskih košarkaša, a možemo reći i najteža… Ponovo je selektor Aleksandar Đorđević odlučio da odmori Bogdana, Lučića i Bjelicu tako da su preostalih 9 košarkaša dobro odradili posao na današnjoj utakmici!

Veoma loše prvo poluvreme naše reprezentacije i ubačena samo 23 poena. Ništa nije izgledalo dobro, mučili smo se i gore od toga nije moglo.

Na početku treće četvtrine totalno drugačija slika, Srbija mnogo ozbiljnija i u odbrani i u napadu! Za samo pet minuta naši košarkaši postigli su 17 poena i nadoknadili su minus od dvanaest. Ušlo se u egal i do kraja meča nijedna selekcija nije uspela da napravi ključnu razliku.

“Orlovi” su od 33. do 39. minuta napravili seriju od 9:0 i preokrenuli na 60:54. Odlučujuće koševe postigli su Nikola Jokić i Stefan Jović, dok su Francuzi na drugoj strani promašivali trojku za trojkom.

Takođe, i odbrana je bila vrhunska pa su Francuzi i u poslednjih deset minuta postigli su samo osam poena.

U subotu od 9:30 naši košarkaši igraju prvu utakmicu na SP, a protivnik je Angola!

Srbija će na Mundobasketu igrati u grupi sa pomenutom Angolom, Filipinima i Italijom.

– Kraj utakmice! 61:56!

– 40. minut – 61:56 – Jokić je fauliran… iskoristio je samo jedno bacanje!

– 60:56 – Polaganje Stefana Jovića pa da bacanja Okoboa! Još 22 sekunde…

– 39. minut – 58:54 – I Simonović polovičan sa linije penala!

– 38. minut – 57:54 – Tri poena iz dva napada Nikole Jokića!

– 36. minut – 54:54 – Ukrao je Jović loptu i imali smo napad za izjednačenje, odlično je Jović spustio Jokiću ali nije pogodio Somborac…

Ponovo smo se odbranili i krenuli napred, Gudurić je promašio trojku pa polaganje… Uhvatio je Milutinov loptu ali je dobio ozbiljan udarac u glavu koji je sankcionisan samo kao običan faul!

Iskoistio je Nikola Milutinov oba slobodna bacanja!

– 34. minut – 52:54 – “Guranje” Gudurića i Okoboa ispod koša, ali tu su bivši košarkaš Zvezde Matijas Lesor i Nikola Milutinov da razdvoje!

Usledio je tajm-aut da se smire igrači… Francuzu je dosuđen nameran faul ali je Gudurić bio polovičan sa penala.

– 33. minut – 51:52 – I dalje imamo problema sa izvođenjem slobodnih bacanja!

Igra se “koš za koš” u ovoj četvrtini! A ono što ne može a da se ne napomene je odlična odbrana koju igra Marko Simonović tokom cele utakmice, naročito nad NBA zvezdom Nikolasom Batumom!

– Kraj treće četvrtine! 46:48!

Srbija je ta pre dve četvrtine ukupno postigla 23 poena, a isto toliko i sada trećoj četvrtini!

– 30. minut – 46:48 – Prodor Nikolasa Batuma na 30 sekundi do kraja treće. Krenuli su naši košarkaši u novi napad ali Birčević neshvatljivo daje loptu u ruke Albisiju… Ipak, Francuzi nisu iskoristili ovaj poklon!

– 28. minut – 46:46 – Imali smo +3 posle duge dvojke Simonovića ali onda dve trojke Francuza koji na trenutak vraćaju prednost. Pogađa i Birčević iz ćoška za novo izjednačenje!

– 25. minut – 41:40 – Nova trojke, Marko Simonović pa Miroslav Raduljica bili su precizni van “6,75”… Ukradena lopta i polaganje uz dodatno bacanje Stefana Jovića!

– 22. minut – 28:35 – Trojka Furnijea na otvaranju četvrtine pa trojka Vase Micića!

– Treća četvrtina…

– Loša igra naših košarkaša u prvom poluvremenu… Na prvi pogled izgleda kao da igraju “sa pola gasa” !?

– Poluvreme! 23:32!

– 20. minut – 23:32 – Nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka!

Tehnička greška za Bobana Marjanovića! Tri napada zaredom Francuzi fauliraju Bobija ali se pištaljka ne čuje!

Sada je reagovao i “krenuo” ka kineskim sudijama – tehnička zbog prigovora!

– 18. minut – 23:30 – Otišli su Francuzi na +9, ali odličan prodor Simonovića uz liniju i asistencija za zakucavanje Marjanovića! Naša reprezentacija igra zonu u odbrani!

– 17. minut – 21:28 – Tajm-aut Aleksandra Đorđevića!

– 16.minut – 21:24 – Birčević blokira Poarjea na zakucavanju… Ipak, posle auta ispod koša lopta ide baš do novog centra Bostona koji poentira! Jokić uzvraća!

– 13. minut – 16:17 – Dugo nije bilo poena u ovoj četvrtini… A onda fenomenalna asistencija Jokića za Gudurića, koji ide na “drugi obruč” i poentira!

– Druga četvrtina!

– Kraj prve četvrtine! 14:17!

– 10. minut – 14:17 – Dobio je loptu Marjanović na levoj strani pa asistirao Birčeviću koji je utrčavao kroz sredinu, sjajno zakucavanje novog igrača Partizana! Peontirao je zatim Micić, pa u sledećem napadu Boban promašuje oba penala, šteta…

– 8. minut – 10:15 – Furnije se upisao, pa Gober pod košem, onda kombinacija Gobera i Furnijea za +5! Tajm-aut Aleksandra Đorđevića!

– 5. minut – 8:9 – Kontra našeg tima i zakucavanje Miroslava Raduljice!

– 3. minut – 4:7 – Prve poene iz igre za Srbiju postiže Marko Gudurić!

– 1. minut – 2:5 – Prvi napad i prvi poeni za Francusku, sa slobodnih bacanja precizan je bio Gober, a zatim Raduljica. Francuzi zatim dali trojku.

– Utakmica je počela…

Ponovo ne igra dvojac Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, koji nisu bili u timu ni u prošloj utakmici. Za Francusku na parketu neće biti Nanda de Koloa, jedne od najvećih uzdanica “galskih petlova”.

Srbija, koja je u prvom meču savladala Italiju (71:65), vraća se u Šenjang, budući da je u drugom duelu, s Novim Zelandom (88:78), igrala u oko 100 km udaljenom Anšanu. Francuzi, koji su isto savladali oba prethodna rivala, Novozelanđane sa 95:81, a Italijane s 82:80, nisu odlazili iz najvećeg grada provincije na sveroistoku najmnogoljudnije zemlje sveta.

Naša reprezentacija ima svih osam pobeda u pripremnim utakmicama, počev od meča s Borcem na radost čačanske publike. U prvom kolu na Mundobasketu igra u Fošanu protiv Filipna u subotu (10.30 po našem, 15.30 po lokalnom).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here