Josip Popovac v.d. generalni direktor HRT-a

0

Na njegov predlog, imenovani su Mislav Stipić za v.d. direktora Hrvatske televizije umesto smanjenog Blage Markote, Zorana Mihajlovića za v.d. direktora Hrvatskog radija umesto smenjenog Davora Mezulića i v.d. direktorke Muzičke proizvodnje Sandru Vojković- Smiljanić umesto smenjenog Josipa Guberine.

Savet je doneo odluku o raspisivanju konkursa za generalnog direktora HRT i očekuje da će postupak izbora biti gotov za dva meseca.

Kako je glavna urednica informativnog programa HRT Hloverka Novak Srzić bila odsutna sa današnje sednice, navodno zbog bolesti, programski savet HRT dao je upravi tri dana, a Novak Srzić rok od sedam dana da se izjasne o zahtevu da se ona razreši dužnosti.

Razrešenje Sutlića i ostalih rukovodilaca odvijalo se u periodu punom afera kao što je Sutlićevo vređanje novinarke Ivane Dragićević- Veličković i kažnjavanja novinara koji su javnost izvestili o tome, ali i otkrivanja podataka o lošem poslovanju i gubicima, o drastičnom padu gledanosti i o sumnjivim ugovorima za snimanje TV serija.

Na početku sednice izabran je i novi predsednik saveta, Zvonko Milas koji je u savet ušao kao predstavnik veteranskih udruženja i koji je po nekim medijskim tvrdnjama blizak sadašnjoj premijerki Jadranki Kosor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here