Josipović se poklonio muslimanskim žrtvama

0

"Nadam se da se nikada više ovakvi događaji neće ponoviti“, izjavio je Josipović dodavši da su "ovde narodi jako mnogo propatili i zaslužuju bolju budućnost“,

 

U Ahmićima je Josipovića dočekalo vrlo malo ljudi, svega 20-tak meštana, uglavnom žena, a slično je dočekan i pred spomen-obeležjem u obližnjem Križančevom selu, gde je odao počast hrvatskim žrtvama. Njegova pratnja i novinari bili su višestruko brojniji od lokalnih meštana.

 

 

Josipović je u Ahmićima položio venac na kojem je pisalo "nevinim žrtvama, predsednik Republike Hrvatsle“. U Josipovićevoj pratnji bili su i reis-ul-ulema Mustafa Cerić i kardinal Vinko Puljić.

"Bio sam da u Ahmićima i Križančevom selu odam počast žrtvama sa porukom da se ovakva strašna dela više nikada ne ponove. Veliko mi je ohrabrenje da su sa mnom bile verski vođe i istaknuti političari oba naroda. Svi smo se ovde ujedinili u jednoj ljudskoj želji da se oda počast žrtvama, da se setimo žrtava i da kažemo ‘nikada više’“, rekao je Josipović.

 

Kardinal Puljić i Mustafa Cerić bili su zadovoljni Josipovićevom posetom jer predstavlja podstrek za nove odnose dvaju naroda, piše hrvatski „Večernji list“. Mustafa Cerić je pozvao je hrvatskog predsednika da obiđe i druga slična mesta, posebno u srednjoj Bosni.

 

Napad na selo je izvela je 4. bojna Vojne policije HVO -a s Jockerima, a za zločin je optuženo nekoliko zvaničnika HVO-a i pripadnik HDZ-a BiH, Dario Kordić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here