Youtube/Internationales literaturfestival berlin
Joška Fišer

Bivši ministar spoljnih poslova Nemačke Joška Fišer u svojoj knjizi “Crveno-zelene godine” dobar deo knjige posvetio je Kosovu i kosovskoj delegaciji u Rambujeu 1999. godine.

Fišer je postao jedan od glavnih aktera NATO intervencije na Kosovu.

– Hašim Tači je bio politički predstavnik OVK i uglavnom je zavisio od podrške komandanata OVK. Bez podrške OVK, u Rambujeu se nije ništa dešavalo – napisao je Fišer u svojoj knjizi.

Dodaje da je Tači odolevao do poslednjih sekundi da bi dobio garanciju da će nakon godinu dana na Kosovu biti organizovan međunarodno priznati referendum za pravo građana Kosova da postanu nezavisni i suvereni.

U ovoj knjizi piše da su svi imali utisak da je OVK američki instrument. Fišer opisuje posebnu vezu koju je bivša državna sekretarka Medlin Olbrajt imla sa šefom delegacije Hašimom Tačijem.

13 COMMENTS

  1. kako ga nje sramota da pise knjugu o srbima ni malo se ne stidi koliko
    je zla naneo srbima i treba da se sakrije u neki ugao i da se ne pojavljuje
    javnosti!!!

  2. Немачка политика.
    Јел то Јошка Фишер који је својевремено био један од чланова терористичке Бадер-Мајнхоф лиге (Урлике Мајнхоф и Андреас Бадер) деца нациста, који се се продавали као комунисти, сарађивали су са Арапима и бацали бомбе на Америчке војне базе у Немачкој.

  3. KRIMINALAC PLACEN A I OSTALI MENOTRI OD AMERA KLINTONA DO NEMCA SARPINGA BLERA SOLANE OD STRANE ALBANSKIH LAZNIH AZILANATA U NEMACKOJ A I U ENGLESKOJ 90 GODINA I DAN DANAS ALI USKORO U PAKAO PREKO PROKLETJE A TAJ HASIM KARI ZA ZLODELA U TAMNICU USKORO

    • Косово нема свој народ ,то је територија српска а ово Косово* нема везе са реалношћу. Први турски попис из 15 века наводи јасно да сем Срба тамо и није било никог другог. Јасно је све. Но полако. Остаћемо сами једном па ћемо видети чија је наша земља

    • “Kosovo ima pravo na drzavu”. Da Kosovo sad ima takozvanu drzavu, ali
      treba sacekati jos par desetleca. Amerika je u zalasku, a Evropska unija
      kao americki vazal ima sve predispozicija za raspad, dok Rusija i Kina stalno
      jacaju, onda cemo videti kojoj drzavi pripada Kosovo.
      Ako se sipci dotle budu civizirali, onda ce kleknuti i reci mi smo vasi, a ako ne, onda ce biti pusteni niz vodu. Pametnom dosta.

  4. A sad im Merkelova šalje rakete i topove? I ona će da se kaje za koju godinu a sad radi što joj se kaže

  5. Hazarski izvrsitelj, dao podrsku za razbijanje drzave.
    Ovo ceka i njemacku samo malo drugacije. primaju izbeglice kao srbi albance na kosovo i nestaju kao narod pred islamom.
    ko se malo razume u religiju i geopolitiku shvatice.

  6. Još malo, pa se onda vidimo u Skadru.., a onda ko želi, nek pliva ka Italiji ili nek naseljava Nemačku i Švajcarsku! Potomci Karla Velikog ne zaslužuju bolje stanovništvo od ovog koje ih na svaki način “popunjava” zadnjih 40 god! Mi ćemo biti “istočna” pozadina kada drugi narodi s istoka “pregaze” današnju Evropu i onda ćemo uzeti samo ono što je naše.., odvajkada!

  7. Kapetan Koca, moj predhodni komentar je tvome ekvivalentan.
    Samsa sa velikim strpljenjem preba piti caj i cekati adekvatan zavrsetak.

  8. Ovaj dosljak iz Madjarske neka se sakrije ili prizna svetu, da je po sluzbenoj duznosti, kao pripadnik novoizabrane vlade u Nemackoj, najpre morao ici u Vasington i da su mu tamo kauboji ocitali litiju i dali na znanje sta sme i sta nesme. Mnogi Nemci ni danas ne znaju za kancelarov kodeks, prema kom Nemci smeju samo on sto im Amerikanci dozvole. Brant je bio prvi kancelar, koji je bar pokusao, da ga ne potpise. Na to su mu nemacki “prijatelji i zastitnici” rekli da su njegovi prethodnici potpisivali bez pogovora.
    Isto tako su i Fiseru rekli da moze raditi samo sto mu oni narede. Da je bio covek i patriota, vratio bi se u Nemacku, stao pred kamere, rekao narodu istinu i dao ostavku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here