Instagram/srdjan.predojevic
Jovana Joksimovic i Srdjan Predojevic

Pre dva meseca Srbija je bez daha pratila priču o Jovani Joksimović i Srđanu Predojeviću, koji su “bez obaveštenja” dobili otkaz na Prvoj televiziji!

Poznatom voditelju je jednog jutra “zabranjen ulazak u zgradu Prve”, nakon čega se televizija Prva oglasila na Instagramu i saopštila da više nećemo gledati voditeljski par u Jutarnjem programu.

Jovana Joksimović je tada na društvenim mrežama napisala “kakva televizija, takav i otkaz”, posle čega se više nije oglašavala. U međuvremenu je objavljeno da će raditi na televiziji K1, koju drži njen suprug, pevač Željko Joksimović, ali, navodno, bez kolege i kuma Srđana Predojevića, s kojim je radila na Javnom servisu i Pinku i Prvoj.

Sada se konačno oglasila i potvrdila “govorkanja”.

– Srđan je neko s kim sam otpočinjala dan, prvi moj sagovornik svakog jutra, životni prijatelj i sjajan partner. I biće mi neobično bez njega još jako dugo – rekla je Jovana i otkrila da li je tačno da ga je zvala da pređe, ali da nije želeo.

– Tačno je samo to da smo nas dvoje imali potrebu da radimo nešto, svako za sebe. Tačno je i da nam se želje razlikuju, ali mislim da je to najnormalnija stvar na svetu, osim kada je se dohvate tabloidi. Tada sve što je tačno i uobičajeno postane skandal. Mogla bih reći da tabloidi uspevaju da od tačnog naprave više tačno, pretačno, skandalozno tačno, i skroz netačno. Na svu sreću ,Srđanu i meni je naše obično tačno sasvim dovoljno – rekla je poznata voditeljka.

Što se tiče novog posla Jovana je otkrila kako će izgledati:

– Mi smo danas okruženi stavovima, razmatranjima, komentarima, i mislim da je vreme da se vratimo onome što je osnovna uloga ovog posla, javljanju vesti. Nismo mi tu da bismo ljudima pričali šta da misle, nego da im damo tačnu informaciju na osnovu koje mogu da misle sami. Nismo tu da ih vređamo, praveći se pametni, nego da im pružimo onu vrstu usluge koja im je potrebna. Uslugu koja im obezbeđuje znanje o najvažnijim događajima. Dakle, da javimo, da pitamo za njih, da se interesujemo za njih, otkrijemo za njih. Pri tom je važno i reći da ćemo mi biti svakog dana prva vest sa kojom se gledaoci susreću. I ona mora da bude precizna, tačna i brza. To je, ukratko, koncept, a krećemo 7. decembra – kaže Jovana.

Voditeljka je otkrila i po čemu će se ovaj Jutarnji program razlikovati od ostalih koje je radila:

– Tokom cele svoje karijere imam vrlo jasnu svest o tome da sam ja ta koja svakog dana, u svakoj emisiji, novom projektu, mora sama da podiže lestvicu. I to me goni sve ovo vreme. Da budem bolja nego što sam bila juče. Da uradim više i da dam više. Sa tom svešću sam otpočela i ovaj projekat. Zato je i odgovor na vaše pitanje jednostavan i kratak: biće ovo bolje od svega što sam do sada radila – zaključila je Jovana Joksimović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here