Novi trener košarkaša Cibone Vladimir Jovanović izjavio je da mu je drago što je dobio priliku da vodi klub kao što je Cibona.

Jovanović je danas zvanično preuzeo zagrebački tim, a na mestu trenera zamenio Ivana Velića, s kojim je došlo do sporazumnog raskida saradnje.

– Veoma mi je drago što sam došao i što sam dobio priliku da radi ovde. Svestan sam istorije kluba i koliko je trofeja u vitrinama, koliko je vrhunskih igrača ovaj klub iznedrio. Sve to će za mene biti motiv da ostvarim svoj maksimum i da ostvarim sve rezultate koje smo postavili pred nas. Želim se zahvaliti bivšem treneru koji je ostavio ekipu u dobrom stanju i dobrom raspoloženju posle dve pobede. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim radom – rekao je Jovanović na konferenciji za medije nakon promocije.

Jovanović, bivši šef struke FMP-a i član stručnog štaba reprezentacije Srbije, postao je prvi srpski trener na klupi Cibone posle više od tri decenije, odnosno nakon Dragana Šakote, koji je vodio tim u sezoni 1989/1990.

– Moja lična ambicija bi bila da u ove vitrine donesem još poneki trofej za Cibonu, a i da pomognem razvoju tih mladih igrača. Apsolutno sam upoznat sa njihovom kvalitetom i mislim da ima prostora za njihov napredak. Jedan od velikih motiva mog dolaska sigurnoje bio rad s tim mladim igračima – naveo je Jovanović, koji je upitan i kako će Cibona izgledati, s obzirom na to da dolazi u temperamentnu sredinu.

– Ja sam isto temperamentan tako da mislim da ćemo biti dobar spoj. Očekujem Cibonu koja će igrati brzo, agresivno, ”fajtersku” košarku, da se ne sklanja nikom s terena! To nam dozvoljava mladost koju imamo i iskustvo koje imamo u ekipi. Mislim da možemo da budemo idealan spoj – zaklčjučio je Jovanović.

Trener Jovanović sa ekipom se susreo na sinoćnjem i jutarnjem treningu, a svoj debi će imati već sutra u četvrtfinalu Kupa kada će Cibona u Draženovom domu ugostiti Adria Oil Škrljevo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here