Jovanović: Iz gradskog budžeta izdvojeno još 34 miliona dinara za kocke na Trgu Republike

Vestionline
0
Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić obmanuo javnost tvrdnjom da će kocke na Trgu Republike biti zamenjene o trošku izvođača radova, jer je iz gradskog budžeta izdvojeno dodatnih 34 miliona dinara za radove na trgu.

– Odbornička grupa SZS mesecima upozorava gradsku upravu i javnost da su radovi na Trgu Republike preplaćeni, predugi i neadekvatni. Jutrošnja izjava Vesića da su utvrđene manjkavosti u vezi za kockama i da je potrebno dodati biciklističku stazu i ostale elemente, pokazuje da smo sve vreme bili u pravu – rekao je Jovanović na štandu Narodne stranke na Trgu Republike, gde je razgovarao sa građanima.
Jovanović je istakao da je odbornička grupa SZS detaljno analizirala radove i izračunala da sve što je urađeno na Trgu Republike realno košta 4,2 miliona evra, odnosno više nego duplo manje od devet miliona evra potrošenih iz budžeta Beograda.
– Zato tražimo od Državne revizorske institucije, tužilaštva i policije da istraže da li postoje elementi krivičnog dela u vezi sa radovima na Trgu Republike – rekao je Jovanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here