EPA/Christian Bruna
Luka Jović

Španska “Marka” je analizirala (ne)uspešnost najskupljih ovosezonskih pojačanja u LaLigi, uključujući i Luku Jovića.

“Marka” se bavila visinom transfera igrača i time koliko su je oni opravdali, najviše u najvećim španskim klubovima.

Posle oko dve trećine sezone neke stvari su dosta jasnije u LaLigi, koja je ove sezone na pojačanja potrošila skoro 1,5 milijardi evra, od čega je 60% bilo delo “velike trojke” (Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid).

Među najskupljim pojačanjima se našao i naš Luka Jović, koji je iz Ajntrahta prešao u Real za 60 miliona evra.

Malo je reći da bivši fudbaler Crvene zvezde i Ajntrahta nije opravdao ni deo od 60 miliona evra koliko je plaćen, sa samo dva gola i dve asistencije na 24 meča ove sezone. On je sve manje na radaru trenera Zinedina Zidana, a sada preti da ga iz sastava potpuno izostavi Marijano Dijas, koji je dobio prednost pre Srbina na najskorijem “El klasiku” (2:0).

“On jedva dobija minute, a kada ih dobije retko ih koristi, za sada sa samo dva gola. Na terenu izgleda pogubljeno, kao da ne razume saigrače”, navodi “Marka”.

Jović je i dalje mlad, Zidan je često isticao da je on zalog za budućnost, ali barem do kraja ove sezone teško da ćemo videti “onog” Luku iz Frankfurta.

Razočarali: Feliks, Grizman, Azar…

Dvadesetogodišnji Žoao Feliks je prešao iz Benfike u Atletiko za čak 127 miliona evra, ali je još daleko od očekivanja. Naime, on je na 19 mečeva koliko je odigrao do sada doprineo sa samo tri gola i jednom asistencijom. Dobro je počeo, pokazao naznake briljantne sezone i adekvatne zamene Antoanu Grizmanu, ali se to nije pokazalo kao tačno.

Upravo je Grizman jedan od igrača koji nisu opravdali svoju cifru. On je prešao u Barselonu za120 miliona evra. Iako ima solidne brojke na “Kamp Nou” (36 mečeva, 14 golova, 4 asistencije), od Francuza seo čekivalo da možda i odigra najbolju sezonu u karijeri, ali to nije slučaj.

Povreda Luisa Suaresa značajno je oslabila Barsu, a od Grizmana se očekuje da podigne nivo igre do kraja sezone. Ipak, nema takvih naznaka.

Sledeći na listi je Eden Azar, koji je za 100 miliona evra (plus bonusi) prešao iz Čelsija u Real Madrid. Azar je vredeo mnogo više, ali je zbog nestabilne situacije sa ugovorom i želje da upravo London zameni Madridom, plaćen “samo” 100 miliona. Ipak, i to se ispostavilo kao previše.

Belgijanac se cele sezone muči sa kilažom, povredama i lošom formom. Očekivalo se da će se vratiti u formu kada sredi broj kilograma, ali ni to nije bio slučaj (15 utakmica, 1 gol, 5 asistencija).

Da stvar bude još gora, on je na utakmici sa Levanteom, 22. februara, doživeo frakturu kosti u desnoj nozi, samo nedelju dana pošto se vratio sa tromesečne pauze zbog drugog problema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here