Premijerka Srbije pomenula je fudbalere Srbije kao negativan primer ponašanja  pojedinaca u kriznoj situaciji usled epidemije korona virusa, a po svemu sudeći mislila je na Luku Jovića koji je “taj fudbaler”.

Naime, Jović je početkom nedelje, kako prenose brojni mediji, stigao iz žarišta koronavirusa, iz Madrida. Sve bi to bilo u redu da je odmah otišao u izolaciju, ali on nije postupao po pravilima striktnog karantina od 14 dana, propisanih za osobe koje ulaze u zemlju iz rizičnih država.

Jović je u Realu, prema rečima njegovog oca (za Informer), testiran na koronavirus, i bio je negativan, no bez obzira na to morao je da se pridržava smernica izdatih od strane Vlade Republike Srbije.

Tako je od trenera Zidana dobio dozvolu da dođe u Srbiju, što je i uradio, ali njegov cilj je bio proslava rođendana devojke Sofije Milošević.

– Videli ste svi i primere naših fudbalera koji dolaze iz inostranstva, gde imaju milionske ugovore, koji dolaze ovde i nisu u samoizolaciji i to je posebno nešto sa čim će se suočavati naši nadležni organi – rekla je u sredu premijerka Brnabić, a vrlo brzo se saznalo da je mislila na Jovića.

Sporno je to što je Jović viđen u šetnji gradom, našta je aludirala premijerka, čime je prekršio propise i zbog čega može da mu bude pisana krivična prijava.

U Španiji je do četvrtka uveče, 18. marta, prema pisanju “El paisa”, 14.535 osoba bilo inficirano koronavirusom, 1.081 je izlečeno, a 630 lica je preminulo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here