Na stadionu koji nosi ime po “Red bulu”, Salcburgovom naslovnom sponzoru, “kraljevski klub” u prijateljskoj utakmici pobedio s 1:0 golom belgijskog asa u 19. minutu.

Real je posle 11 godina odigrao meč u Austriji. Onda, 2008, takođe na letnjim pripremama, savladao je LASK iz Linca s 3:2.

Sada je bio gost u areni iz koje je Zvezda prošle godine otišla u Ligu šampiona prvi put u svojoj istoriji. Salcburg je opet austrijski prvak, ali nije morao ponovo da igra u kvalifikacijama jer Austrija za ovu sezonu ima neposredno mesto u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala.

Belgijanac Eden Azar, najveće Realovo pojačanje ovog leta, postigao je pogodak posle solo akcije. Iako je u protivnapadu bio sam, stvorio je sebi prostor za šut, neuhvatljiv Cicanu Stankoviću, 26-godišnjem austrijskom golmanu našeg porekla.

Luka Jović se vratio u Realov tim pošto je u pripremnoj utakmici s gradskim rivalom Atletikom u Americi napustio igru već u 30. minutu zbog povrede. Zbog toga nije ni išao na Kup Audija na Bajernovom stadionu u Minhenu.

Priliku protiv Salcburga dobio je u 60. minutu uemsto Azara. Jedno vreme nije imao upotrebljive lopte, a zatim je u 82. minutu zagrejao dlanove Brazilca Karlosa Migela, koji je u drugom delu utakmice branio umesto Stankovića. Naš napadač je dobio odličan pas kroz sredinu od Nemca Tonija Krosa, prošao je jednog odbrambenog igrača, raspalio je levicom, ali je čuvar mreže domaćeg tima odbranio u padu.

Real je u nedelju gost Rome na Olimpijskom stadionu u Rimu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here