JSL: Crno-beli igrali “viktorije” sa Pećinčanima

0

Udarna igla "crno-belih": Petar Škuletić
 

Ubedljivom igrom u nastavku meča, kada su se šanse za domaćina ređale kao na traci, crno-beli su apsolutno zasluženo trijumfovali nad Sremcima, koji su po svemu prikazanom zaslužili bar utešni pogodak.

 

Crnogorski napadač Petar Škuletić otključao je bravu gostiju matiravši golmana Milinovića udarcem sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi, posle opravdano dosuđenog jedanaesterca. Bukorac je rukom uštopovao šut korpulentnog Škuletića, a isti igrač se odvažio i Partizanu na odlasku na oveliki odmor obezbedio prednost (1:0). 

 

Posle uspavanke u prvom delu, usledio je veoma sadržajan nastavak. Dileme oko pobednika, ako ih je uopšte bilo, otklonio je iskusni Danko Lazović, kada je u pravo vreme bio na pravom mestu i sa desetak metara poslao loptu od prečku u mrežu Donjeg Srema. Posle drugog gola gosti su izašli visoko i domaćin je bio u mogućnosti da stvori pregršt prilika, što je obilato koristio.

 

Pretio je Darko Spalević na drugoj strani, imao situaciju jedan na jedan, ali nije imao sreće. Najpre je Lukač dobro intervenisao, da bi kasnije pogodio prečku. Konačnih 3:0 postavio je Saša Marković u 76. minutu, kada je iksoristio dobru odbranu golmana Milinovića posle šuta Saše Ilića i sa peterca, bez muke, savladao čuvara mreže Pećinčana.

 

Meč je obeležilo ujedinjenje zavađenih frakcija navijača Partizana, kao i suspenzija trenera Marka Nikolića, koji nije bio u prilici da bude uz aut liniju. Nikolićev posao uspešno je odradio pomoćnik Zvonko Varga.

 

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA:

90+3. minut – Živković je imao izglednu priliku, ali je njegov šut završio pored gola. Nedugo potom sudija je svirao kraj utakmice.
87. minut – Osmi korner za Partizan izborio je Pantić, crno-beli pletu mrežu, ali Živković greši.
79. minut – Ređaju se šanse za tim iz Humske. Gosti kao da su se predali. Živković nije uspeo da kruniše odličnnu kontru, pošto je grudima uštopovao loptu i zatim neprecizno pokušao levom nogom.

76. minut – GOOOOOOL!!! za Partizan, strelac Saša Marković. Odličan udarac kapitena Saše Ilića sa 20 metara Milinović je uspeo da odbrani i samo za trenutak otkloni opasnost. Lopta se odbila na peterac do Markovića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

73. minut – Uzvratio je Spalević. Prekaljeni napadač našao se ponovo u izglednoj šansi, prevario čuvara i pogodio prečku gola Lukača.
72. minut – Pometnja u defanzivnoj liniji Donjeg Srema. Najpre je Živković napravio slalom kroz odbranu gostiju i izborio korner, da bi posle udarca iz ugla Vulićević krenuo sam ka Milinoviću i spetljao se. Propala je velika šansa za crno-bele.

67. minut – GOOOOOOL!!! 2:0 za Partizan, strelac Lazović. Andrija Živković je odlično pronašao Škuletića, čiji šut brani Milinović, ali se lopta odbija do  Lazovića. Iskusni centarfor šalje je od prečku u gol rivala.

65. minut – Gosti se ne predaju. Ekipa Nenada Vanića izborila je treći korner, ali nije stvorila ozbiljniju šansu posle njega.
62. minut – Na terenu je Danko Lazović, van igre je Petar Grbić.
56. minut – Nova prilika za domaće. Sada je Škuletić centrirao sa desne strane, ali Brašanaca nije uspeo da zahvati loptu.
54. minut – Iz igre izlazi Nenad Marinković, na terenu je Saša Ilić.
50. minut – Odmah velika prilika za domaće. Grbić je istrčao kontru, centaršutom tražio Škuletića, koji je zakasnio za delić sekunde. Propala je dobra šansa.
49. minut – Šansa za Donji Srem. Darko Spalević imao je jedan na jedan sa Lukačem, ali je njegov šut sa 14 metara golman ukrotio.
46. minut – Meč je nastavljen.
45+2. minut – Kraj prvog poluvremena

45+1. minut GOOOOOOOL!!! 1:0 za Partizan posle jedanaesterca. Posle slobodnog udarca sa desne nastala je pometnja u šesnaestercu, lopta se odbila do Škuletića, čiji je udarac pogodio u ruku Bukorca. Sudija je pokazao na belu tačku, a upravo je visoki Škuletić bio siguran egzekutor.

41. minut – Gosti su skoncentrisani na odbranu gola, međutim, povremeno prete Partizanu kontrama. Posle jedne od njih šut je ponovo oprobao Beljić.
37. minut – Petar Grbić je probio po desnoj strani, uputio upotrebljiv centarut, ali je Lakićević "skinuo" loptu Škuletiću i otklonio opasnost.
31. minut – Kontranapad Donjeg Srema, Spalević je srušen na 22 metra od gola Partizana, a Branko Ilić je zbog starta dobio žuti karton. Pokušaj iz slobodnog udarca je izblokiran.
25. minut – Meč bez preterano visokog tempa, sa borbom na sredini terena. Izglednih prilika ni na vidiku.
17. minut – Već u narednom napadu šansa na drugoj strani. Crno-beli su izborili udarac iz ugla, posle kojeg je Vojislav Stanković glavom bio zamalo neprecizan.
16. minut – Sreću je udarcem sa oko 30 metara okušao Nikola Beljić, ali je čuvar mreže Partizana bio spreman i dobro je reagovao.
11. minut – Napadač crno-belih Petar Škuletić iznenada se našao u dobroj prilici, ali je njegov šut zaustavio golman Pećinčana.
2. minut – Već na startu gosti su izborili korner, ali bez problema za Lukača.
1. minut – Utakmica je počela.

  

SASTAVI TIMOVA

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, B. Ilić, StankovIć, N. Petrović, Brašanac, Marković, Grbić, Živković, Marinković, Škuletić.

DONJI SREM: Milinović, Lakićević, Punoševac, Prljević, Lakić-Pešić, Bukorac, Grujičić, Beljić, Stanisavljević, Zec, Spalević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here