JSL: “Ćurani” zaustavili “valjak”

0

U odličnoj formi: Danko Lazović
 

"Valjak" je konačno stao. Niz pobeda prekinut je pod Đurđevim brdom, u meču u kojem Partizan nije delovao superiorno. Inicijativa je postojala, međutim, jalovi napadi i bezidejna igra nisu bili garant da će uporni domaćin da se skloni ili, ne daj Bože, matira samog sebe. Simo Krunić je u svakom pogledu nadmudrio kolegu na drugoj strani Marka Nikolića.

 

Partizan ne samo da je izgubio prve bodove u šampionatu, nego i lidersko mesto u Supe rligi, koje je prepustio Vojvodini. Najzaslužniji za opor ukus u ustima crno-belih je nekadašnji prvotimac kluba iz Humske Vladimir Jovančić. Korpulentni centarfor nije imao milosti prema bivšem timu u 55. minutu, kada, istini za volju, nije imao težak zadatak da posle odličnog dodavanja Đurića lopti smesti u nebranjenu mrežu sa pet metara.

 

Interesantno, ovo je prvi trijumf Jagodine na svom terenu protiv Partizana u sedam utakmica, a moglo je da bude drugačije da su gosti realizovali bar jednu od dve kolosalne prilike. Najbliži golu bili su Petar Grbić i Nikola Drinčić. Prvi se baš obrukao neposredno posle gola Jagodine. Bio je "oči u oči" sa Đuričićem, ali je promašio sve, dok je Partizanov bombarder pogodio stativu.

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+7. minut – Kraj utakmice.
90+4. minut – Ninković je ponovo imao dobru priliku da izjednači rezultat. Oprobao je udarac sa 25 metara, ali zamalo preko gola.
90. minut – Ponovo Ninković preti. Šutirao je snažno sa 15 metara po zemlji, ali je Đuričić dobro reagovao i posle odbitka bio brži od Saše Ilića.
87. minut – Stežu obruč crno-beli. Ninković je ponovo odlično napravio višak po levoj strani, uputio upotrebljiv centaršut, međutim, Živković nije dobro zahvatio loptu glavom i propala je izgledna šansa za goste.
85. minut – Domaćin se opredelio da čuva prednost i preti iz kontre. Šušnjar je poveo napad Jagodine, međutim, spetljao se Đurić u šesnaestercu.
82. minut – Stativa brani Jagodinu. Posle karambola u kaznenom prostoru domaćina lopta je došla do Drinčića na 20 metara od gola, iskusni veznjak je uputio odličan udarac, ali je pogodio okvir gola.
76. minut – Kakva šansa za Jagodinu da "završi posao". Jovančić je mogao da se proslavi i udvostruči prednost "ćurana", ali je zakasnela reakcija uslovila da mu golman skrati ugao i "uđe u šut".
75. minut – Traže igrači iz Beograda penal, smatraju da je neko igrao rukom u kaznenom prostoru Jagodine, ali arbitar je odmahnuo rukom.
70. minut – Ninković je uneo živost. Centrirao je sa leve strane ka Živkoviću, koji se iznenada našao u gol prilici. Ipak, od leđa Lepovića lopta je otišla u korner. Nije bilo uzbuđenja posle osmog udarca iz ugla.
64. minut – Rasplamsala se borba na sredini terena. Gosti žele da što pre izjednače. Umesto Saše Markovića na terenu je Nikola Ninković.

60. minut – Kolosalna prilika za Partizan. Grbić je dobio loptu kao na tacni od štopera domaćih Mihajlovića, mogao da bira gde će da uputi udarac, cenio je, čekao reakciju čuvara i onda pogodio spoljni deo mreže. Skočila je cela klupa crno-belih držeći se za glave, a trener Nikolić odmah je izveo Grbića i na teren poslao Andriju Živkovića.

55. minut – GOOOOOL!!! 1:0 za Jagodinu, strelac Vladimir Jovančić. Nekadašnji napadač Partizana postigao je gol bivšem klubu, kada je posle centaršuta Milinkovića Đurić vratio loptu na peterac, a štoperi Partizana slabo reagovali.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo promena u sastavima ekipa.
45+2. minut – Kraj prvog poluvremena.
43. minut – Domaći uglavnom napadaju po levoj strani preko Lepovića, koji je izborio još jedan udarac iz ugla. Prekombinovao se Cvetković i nije bilo opasnosti po gol gostiju.
38. minut – Partizan ima inicijativu, ali je još uvek bez prave prilike.
31. minut – Ponovo je centrirao posle kornera Drinčić, ali ponovo odbrana Jagodinaca interveniše i razvija kontru. Međutim, Cvetković se spetljao ispred kaznenog crno-belih.
29. minut – Iznenada se Lepović našao u prilici da ugrozi Lukača, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored stative.
21. minut – Prvi korner za Partizan izborio je Stevanović. Izveo ga je Drinčić, a Mihajlović je izbacio ponovo van igre. Drugi udarac iz ugla je bio bolji, međutim, Petar Škuletić loše šutira glavom i lopta odlazi preko gola.
14. minut – Sjajna šansa za domaćina. Stevanović je izgubio loptu, Stanković napravio kardinalnu grešku i loše je ispucao, pravo do Đurića, koji je šurtirao, a Lukač uz mnogo nesigurnosti uspeo nekako da izbaci u korner.
9. minut – Prvi izlet Jagodine u kazneni prostor Beograđana. Posle centaršuta sa desne strane, odbrana crno-belih je dobro reagovala.
5. minut – Kakav kiks Vladimira Ilića. Defanzivac "ćurana" poklonio je loptu prezimenjaku iz redova crno-belih Saši, koji je loše šutirao sa ivice šesnaesterca. Propala je velika prilika za Partizan.
4. minut – Partizan u Jagodini nikada nije izgubio, pet puta je pobedio i jednom odigrao nerešeno.
1. minut – Utakmica je počela.

 

SASTAVI TIMOVA:

JAGODINA: Đuričić, Mihajlović, Milinković, Lepović, I. Cvetković (od 88. Martinović), Gašić, Mitošević, Jovančić (od 80. Šušnjar), Ilić, F. Arsenijević, Đurić (od 90+4. N. Arsenijević).

PARTIZAN: Lukač, Stevanović (od 80. Marinković), Stanković, Volkov, Drinčić, Marković (od 68. Ninković), B. Ilić, S. Ilić, Grbić (od 61. Živković), Škuletić, Lazović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here