Vesti
Pozdravna reč: Otac Branko Bosančić sa najmlađim folklorašima

Prošle subote pri parohiji Sveti Jovan Krstitelj u Keni ulici u Volongongu održan je 20. po redu Festival srpske tradicije i kulture pod nazivom “Veseli opanci”. Na ovoj tradicionalnoj smotri nastupilo je preko 300 igrača svih uzrasta, koji su se publici predstavili živopisnim i veselim igrama iz raznih delova Srbije i drugih prostora na kojima Srbi žive. Njihove nastupe aplauzima je ispratilo nekoliko stotina roditelja i ljubitelja folklora.

Na jubilarnom saboru “Veseli opanci” učestvovale su lokalne grupe domaćina za koje se ne pamti da su bile brojnije u poslednjih nekoliko decenija. Uključujući grupu odraslih pod nazivom “Nikad nije kasno”, u sklopu parohije Sveti Jovan Krstitelj postoji ukupno pet grupa sa oko 80 članova.

Pored domaćina, manifestaciju su učešćem uveličali i gosti iz komšijskog Dapta, kao i folklorne grupe koje su došle iz raznih delova Sidneja. Publici su se predstavili ansambl iz Crkve Sveti Sava u Mona Vejlu, zatim igrači iz Akademije “Krug”, pa Kulturno-umetničko društvo “Izvor” iz Liverpula i sidnejski KUD “Karađorđe”.

Sadržajno veče ispunjeno muzikom, igrom i dobrom zabavom, završeno je uz specijalitete domaće kuhinje, koje su pripremale neumorne članice Kola srpskih sestara, dok su vredni parohijani bili zaduženi za đakonije sa roštilja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here