Z. Mirković
KSD Bambi

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča ove godine obeležava značajan jubilej – pola veka postojanja i rada, zbog čega će 2023. godina biti u znaku proslavljanja 50. rođendana. Važna godišnjica za srpski klub, drugi najstariji u Austriji, biće obeležena onako kako dolikuje i Bambiju i ulasku u šestu deceniju – serijom koncerata i događaja tokom cele godine.

Početak serije proslava, obeležen je proteklog vikenda, koncertom pred brojnom publikom i sa dragim gostima iz dijaspore i matice. Koncert u čast 50 godina od osnivanja i kontinuiranog, uspešnog rada uprava Bambija je organizovala sa željom da svojim gostima i članovima omogući i da zajednički dočekaju pravoslavnu Novu godinu uz bogati kulturno-umetnički program. Specijalni gosti na novogodišnjem koncertu bili su KUD Kraljevačka riznica iz Kraljeva i Kulturno-sportsko društvo Jedinstvo iz Beča.

– Želja nam je bila da ovog puta pružimo mogućnost članstvu Bambija, ali i gostima, a posebno igračima, da nakon nastupa mogu da se vrate u salu i da zajedno uz bogat muzički i kulinarski program dočekaju pravoslavnu Novu godinu – rekao je predsednik KSD Bambi Aleksandar – Saša Stanković.

Uz blagoslov izaslanika episkopa austrijsko- švajcarskog gospodina Andreja, a nakon pozdrava ambasadora Srbije u Austriji Nebojše Rodića, počeo je bogat kulturno- umetnički program, koji je propraćen dugim aplauzima i ovacijama publike.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo ugostili jedno od najuspešnijih kulturno- umetničkih društava u Srbiji, iz Kraljeva, sa kojim imamo kvalitetnu dugogodišnju saradnju – rekao je umetnički direktor KSD Bambi Vladan Radojković. Zadovoljstvo je bilo očigledno i kod domaće publike, ali i kod gostiju iz Kraljeva, koji se u Beču sada već osećaju kao kod kuće, na čelu sa predsednikom KUD-a Igorom Gudićem, koji već dugi niz godina uspešno sarađuju sa Bambijem. Kako sami članovi Kraljevačke riznice kažu – prilikom svakog dolaska se osećaju kao da su došli kod svoje familije. U upravi Bambija najavljuju da će cela ova godina biti ispunjena brojnim manifestacijama i koncertima.

Publika je netremice gledala
Kolo, kolo – naokolo
Scena za pamćenje

Spektakl u decembru

Kruna svih rođendanskih dešavanja biće završna manifestacija, u decembru. Plan je da na taj koncert pozovu sve članove, prijatelje, zvaničnike i dugogodišnje saradnike, sa željom da se svima zahvale i pokažu sve što je Bambi tokom pola veka postojanja radio i stvorio na očuvanju srpske tradicije, folklora i kulture.