Lična arhiva
Nova uprava Jugosa

Posle šest godina od poslednjeg mandata na čelu Jugos Minhen Gojko Baralić je ponovo izabran da vodi ovo poznato udruženje. Na skupštini Kulturno-umetničkog društva Jugos iz Minhena izabrano je novo rukovodstvo, a na čelo kluba se posle šest godina vratio Gojko Baralić.

Osim Baralića, u Upravni odbor izabrani su još Saša Stanković, koji je zamenio Bobana Savkovića, dosadašnjeg potpredsednika, o finansijama će brinuti Klaudija Kremenović, koja će zameniti blagajnika Mihaelu Dragić, a poslove sekretara obavljaće Daniel Malinić, umesto Lidije Đorđević Ristić.

Baralić je na mestu čelnika zamenio dosadašnjeg predsednika Stojana Ilića i u narednom dvogodišnjem mandatu probaće sa novom upravom da vrati Jugos na staze uspeha. U periodu od 2010. do kraja novembra 2016. godine pod njegovim rukovodstvom Jugos je bio jedan od najjačih klubova u Nemačkoj, folklorni ansambli bili su prvaci Nemačke, a dečji ansambl na Evropskoj smotri folklora 2014. u austrijskom Ajzenstatu prvaci Evrope.

– Zahvalio bih predsednicima Miloradu Đakoviću, Oliveri Miljanić i Stojanu Iliću koji su u prethodnih šest godina vodili Jugos. Cilj nove uprave je da ponovo pokrenemo klub posle epidemije koja nas je dobro uzdrmala jer smo izgubili puno članstva i igrača folklornih ansambala. Moramo brzo da reagujemo i vidimo šta se može popraviti. Ovo je kao novi početak, moramo sagledati trenutno stanje, pokrenuti članstvo i folklorne sekcije koje su bile ponos Jugosa. U svakom slučaju biće teško, ali se nadam da ćemo zajedničkim radom vratiti Jugos na stare staze i nećemo dozvoliti da nestane udruženje koje je osnovano 1976. godine – istakao je Baralić.