Junajted odbranio titulu u Liga kupu

0

 Aston Vila je povela već u petom minutu, nakon što je srpski reprezentativac Nemanja Vidić skrivio penal. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Milner.

 

Na izjednačenje se nije dugo čekalo, a precizan je bio iskusni Majkl Oven u 13. minutu. Pobedu klubu sa "Old Traforda" doneo je Vejn Runi koji je ušao u drugom poluvremenu, a nakon niza odličnih akcija i još boljih prilika, engleski reprezentativac mrežu je zatresao u 74. minutu, što je bilo dovoljno za veliki trijumf kluba iz Mančestera.

 

 

Mančester junajted je današnjom pobedom stigao do četvrtog trofeja u Liga kupu, pošto je ovo takmičenje osvajao 1992, 2006. i 2009. godine.

 

Aston Vila je bila najbolja u Liga kupu pet puta (1961, 1975, 1977, 1994. i 1996. godine).
 

Menadžer Aston Vile Martin O’Nil rekao je posle meča da je Nemanja Vidić trebalo da bude isključen u finalu Karling kupa zbog faula nad Agbonlahorom koji se našao u prilici da postigne gol.

"Mislim da bi svi trebalo da prihvatimo činjenicu da je Junajted trebalo da ostane sa desetoricom na terenu. Šteta je, jer iako smo u toj akciji posle dosuđenog penala uspeli da povedemo, čitava priča bi bila drugačija da smo 85 minuta imali igrača više", rekao je O’Nil.

 

 

Sa trenerom se, međutim, nije složio defanzivac Aston Vile Ričard Dan.

 

"Njima je jedan igrač isključen na Vila Parku, pa to nije ništa posebno značilo. Uvek je bolje da se igra 11 na 11, jer je to bolje za fudbal. Ovo je, ipak, bio njihov dan", dodao je Dan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here