Sabah je novi šampion prve lige Malezije i to ne bi bila posebna vest da prste nije umešao srpski napadač Rodoljub – Roki Paunović.

 

Iskusni golgeter (34) pomogao je klubu iz severnog dela ostrva Borneo da prvi put posle 1996. izbori plasman u Superligu. U međuvremenu “divlje životinje” su tri puta bile osvajači kupa.

– Posle tri kluba na Tajlandu Tot, Tai Hoinda i Krabi konačno sam došao do prvog mesta, ali u Maleziji – kaže napadač koji je u svakom klubu ostavio trag.

Iako je rođen u Beogradu Paunović se najpre istakao u Ribnici iz Mionice, a onda su krenule putešestvije: Vujić Voda, Željo Lajkovac, Budućnost Valjevo, Zemun, BASK, Kula, Jedinstvo Putevi, Tajland, Kolubara i Iskra iz Danilovgrada.

– Igranje na Tajlandu mi je pomoglo prilikom adaptacije. U junu 2017. potpisao sam ugovor na pola godine sa opcijom da se saradnja produži što se dogodilo na obostrano zadovoljstvo. U novu sezonu smo ušli sa velikim ambicijama što se na kraju isplatilo – analizira Roki.

Na kraju ste bili najkorisniji igrač Sabaha.

– Može se tako reći. Statistika je na mojoj strani. Postigao sam 11 golova i bio drugi strelac lige iza Crnogorca Žarka Koraća (13 pogodaka) iz UiTM kome čestitam na trofeju. Ostvario sam i pet asistencija pa sam treći u ligi po tom parametru.

Kakva je bila sezona?

– Za nezaborav! Imali smo rekordnu seriju do 11 utakmica bez poraza (konačan skor je 13-4-3), mnogo fudbalera je osvajalo titule Igrač kola ili meseca, sjajan je bio i domaći trener Julijus Anting. Briljirali su kapiten Ravlison, Aginaldo iz Angole i mnogi drugi. Svojevremeno je u klubu bio i Luka Milunović. Domaći fudbaleri su brzo učili od nas stranaca, a sve je podržala uprava sjajnim radom.

Sledeće iskušenje?

– Kup Malezije. Potrudićemo se da osvojimo duplu krunu kao uvod u iskušenja koja nas očekuju u eliti!

Za Ivanu posebna čestitka

Niste sami u Sabahu?

– Moram da se zahvalim i supruzi Ivani koja mi je bila najveća podrška. Uskoro treba na svet da donese dečaka tako da ću ovu godinu pamtiti dok sam živ – kaže Paunović.