Juniori FMP-a osvojili kvalifikacioni turnir Evrolige

0

 

FMP je u finalu pobedio Insep rezultatom 77:69. Najefikasniji u ekipi iz Železnika bio je Mičić sa 14 poena, dok su Silađi i Bezbradica ubacili po 12. U poraženoj ekipi istakao se Invernici sa 17 poena.

 

Treće mesto osvojila je podgorička Budućnost, koja je pobedila Partizan sa 68:64. U duelu za peto mesto na turniru Hemofarm je nadigrao Brose Basket 83:72. Sedma pozicija pripala je Asvelu, koji je nadigrao Crvenu zvezdu rezultatom 80:77.

 

FMP je kao aktuelni šampion još ranije obezbedio plasman na završni turnir u Parizu. Pošto je FMP osvojio i turnir u Železniku, uprava Evrolige će odlučiti koji će klub učestvovati od 6. do 9. maja u Parizu.

 

Sportski direktor Evrolige Eduard Skot pohvalio je KK FMP Železnik, koji je organizovao kvalifikacioni turnir juniorske Evrolige.
 

"Prvi turnir pod okriljem FMP-a organizovan je 2008. godine i bilo je to sjajno iskustvo. Neverovatno je koliko turnir napreduje iz godine u godine zahvaljujući FMP-u. Zadovoljstvo mi je što sam bio deo ovog takmičenja. O sjajnim uslovima u tri klupske hale pričali su mi i učesnici, gosti, novinari, koji nisu imali nijednu zamerku", rekao je Skot.

 

Nikola Silađi MVP turnira

Za MVP turnira proglašen je igrač FMP Železnika Nikola Silađi. Najbolji strelac turnira je Filip Nojman (Brose Baskets), a trojkaš Hugo Invernici (INSEP). Silaši je pobedio u takmičenju u zakucavanju, a uvršten je i u idealni tim turnira. Pored njega u idealnoj petorci su Filip Nojman (Brose Baskets), Luka Radović (Budućnost), Luka Mitrović (Hemofarm) i Matis Kejta (INSEP).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here