Juniori Mege prekinuli Zvezdin niz

0
twitter.com/kkmega

Juniori Mege savladali crveno-bele i izborili pravo nastupa na F8 turniru u Vitoriji. Poraz Zvezdinih juniora posle 8 godina i 42 trijumfa.

Generacije i generacije juniora Crvene zvezde mts svake zime su pobeđivale na Evroliginom turniru u Beogradu i stvorile respektabilan niz učešća svog kluba na završnom turniru u svom uzrastu.

Ove godine, ta serija pobeda je prekinuta, jer je Mega u Železniku savladala crveno-bele i ostavila ih bez trofeja “Marko Ivković” posle osam godina.

Crvena zvezda – Mega 63:73 (17:22, 14:16, 19:15, 13:20)

ZVEZDA: K. Uskoković, Pavićević 2, Karapandžić 11, Popović 9, Manojlović, Radosavljević, Vasić 9, Mašić 12, Kolarić, Tomašević 8, Dimitrijević, Živanović 12.

MEGA: V. Musić 4, Milojević, Milošević, Kljajević 9, Agoč 4, Bumbić 6, Langović 18, Andrić 13, Marković 6, Mišković, Brekić 8, Musikić 5.

Ovakvih epilogom, Megini juniori će četvrtu sezonu uzastopno učestvovati na Fajnal-ejtu, koji se preklapa sa završnim turnirom seniorske Evrolige i održava u istom gradu (ove godine – u Vitoriji). Sa druge strane, Zvezdina šansa da produži kontinuitet sada je potencijalna “vajld kard” pozivnica, kojom je večerašnji pobednik prošle sezone igrao na F8.

Borben meč u Železniku pripao je ekipi Branka “Zeke” Milisavljevića zahvaljujući odlučujućoj seriji na početku poslednje deonice, 12:0. Megini juniori u tim trenucima su potpuno kontrolisali skok (na kraju, 42-25!) i ispostavilo se da je to odlučujući faktor njihovog trijumfa.

Zvezda se u trećoj deonici vratila iz velikog minusa (35:48), ali u poslednjem kvartalu za to nije imala snage.

Najefikasniji igrač finala turnira “Marko Ivković” bio je krilni centar Mege Aleksandar Langović (na slici), sa 18 poena i 11 skokova. Zajedno sa saigračima, on je na kraju finala primao čestitke i medalje, dok su kraj njih bili drugoplasirani igrači Zvezde i trećeplasirani – juniori Olimpijakosa.

Beogradski crveno-beli su do večerašnje utakmice “vezali” 42 pobede na kvalifikacionom turniru.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here