Srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za uzrast do 17 godina u poljskom gradu Gnjezno uzeli Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Aleksandar Jovičić, Sara Lončar, Anđela Vitman i Nina Bogdanović.

Naše nade su u grupi redom savladale Finsku, Italiju i Irsku, u četvrtfinalu Englesku, a u polufinalu Ukrajinu. U odlučujućem meču pobedila ih je Danska.

– Ovo je svakako velika potvrda da se srpski badminton razvija u sjajnom pravcu i mislim da će dodatno pojačati samopouzdanje, koje je i pre ovoga bilo na visokom nivou, kako igrača tako i nas trenera. Hvala svim igračima na maksimalnom zalaganju, dali su sve od sebe i verujem da je ovo samo dobar zamajac za sve što nas očekuje u bližoj i daljoj budućnosti. Naša snaga je u posvećenosti, ljubavi, fanatičnom radu i jedinstvu. Od meča četvrtfinala, kada su nam se pridružile kolege i prijatelji iz Srbije, atmosfera na tribinama bila je za pamćenje a naši takmičari su dobili novi vetar u leđa. Na kraju smo ostvarili istorijski rezultat – rekao je Milan Babir, koji sa pomoćnim trenerima reprezentacije Draganom Antićem i Nikolom Mijačićem čini stručni štab Srbije na ovom takmičenju.

Na šampionatu slede borbe i u pojedinačnoj konkurenciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here