Juniorke Srbije loše su započele takmičenje na Evropskom prvenstvu A divizije u Sarajevu – poražene su od Ruskinja sa 74:50 (17:12, 16:22, 18:8, 23:8).

 

Veoma dobro počeo je naš mladi sastav meč u dvorani „Mirza Delibašić”, sredinom prve četvrtine poveo je sa 9:6. Međutim, Ruskinje od tog trenutka preuzimaju inicijativu i kontrolu nad utakmicom i prave seriju od 11:0. U drugoj četvrtini sasvim druga slika. Srbija je nametnula svoj tempo, dominirala u skoku, igrala veoma čvrsto u odbrani i preko raspoložene Aleksandre Mužević otišla na poluvreme sa minimalnim vođstvom – 34:33.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku selekcije Rusije. Rivalke su zaigrale znatno agresivnije i preciznije, uspostavile ravnotežu u skok igri, dok se naš tim mučio u fazi napada. U 28. minutu Rusija je imala 12 poena prednosti, do kraja treće deonice Srbije je tek neznatno uspela da smanji zaostatak – 51:42. Sve dileme otklonjene su na startu finalne deonice kad Ruskinje prave seriju 11:2 i trasiraju put ka konačnom trijumfu – 74:50.

U drugom kolu, izabranice selektorke Nataše Anđelić igraće u nedelju od 14 sati protiv Belorusije.

Prema sistemu takmičenja, u drugu rundu će proći sve selekcije iz svih grupa. Mečevi takmičenja po grupama služe da se rasporede startne pozicije pred eliminacione runde. Naša grupa, u kojoj se pored Srpkinja i Ruskinja, nalaze još i Mađarska i Belorusija ukršta se sa A grupom gde su Hrvatska, Italija, Belgija i Nemačka što znači veoma težak posao protiv koga god naš tim bude igrao u osmini finala. S obzirom na našu situaciju i cilj koji je tim zacrtao – a to je ostanak u A diviziji – meč osmine finala biće najvažniji na šampionatu jer pobeda u njemu garantuje i ostanak u eliti.

SRBIJA: Dešić 1, Čorto 8, Zarić, Radojčin 3, Smailbegović, Stefanović 4, Deurić 5, Jovanović, Nedeljkov 6, Mužević 19, Ristić 2, Mitrović 2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here