Youtube/Josip Juratovic
Josip Juratović

Poslanik socijaldemokrata u nemačkom Bundestagu Josip Juratović izjavio je da je tragično to što je ove godine skup povodom godišnjice ratnih dešavanja u Srebrenici u Štutgartu iskorišćen za “jeftinu izbornu propagandu” lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Juratović kaže da je izložen hajci bošnjačkih nacionalista, zbog iznetih primedbi na tekst rezolucije o BiH i insistiranja da se i Izetbegović navede kao neko ko predstavlja prepreku u funkcionisanju BiH. To je, prema njegovim rečima, revolitralo bošnjačke nacionaliste koji ga na društvenim mrežama nazivaju Putinovim čovekom.

– Cela priča je nastala zbog mog zahteva da se u takozvanoj rezoluciji o BiH, koja je zaključena u nemačkom Bundestagu, poimence navedu i imenuju nacionalističke stranke i njihovi vođe na svim stranama u BiH, pa da se uz Milorada Dodika i Dragana Čovića navede i Bakir Izetbegović – kaže Juratović.

Juratoviću ove godine nije dozvoljeno da povodom godišnjice ratnih događaja u Srebrenici govori na skupu u Štutgartu sa obrazloženjem organizatora da ima puno govornika.

– A zapravo, iza svega toga stoji to da je organizatoru praktično onemogućeno da sam odlučuje jer je organizaciju tog skupa preuzeo Izetbegović u svrhu svoje izborne kampanje. Tragedija je to što je takav skup, gde bi u centru pažnje trebalo da bude ljudska katastrofa koja se dogodila u Srebrenici, iskorišćen za jeftinu izbornu kampanju Bakira Izetbegovića – naveo je Juratović za zagrebački “Večernji list”.

U takvoj situaciji je, kaže, sasvim razumljivo da tamo za njega nema mesta.

– Jako mi je žao što u srcu Nemačke, čiji sam ja predstavnik, nacionalizam uzima takvu slobodu – rekao je Juratović, koji je poreklom iz Hrvatske.

On je zahvalio mnogim Bošnjacima i predstavnicima drugih naroda u BiH koji, kaže, nisu izgubili veru u njegovu verodostojnu borbu protiv nacionalizama svih boja.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here