Pixabay

Svi oni koji vole jutarnji seks imaju jednu zajedničku stvar, potvrdila je jedna naučna studija…

Tragajući za odgovorom koji tip seksa može da pomogne muškarcima kod problema erektilne disfunkcije, stručnjaci su došli do odgovora da je to – jutarnji seks. Razlog? Nivo testosterona je u jutarnjim satima najveći.

Produktivnost

S druge, pak, strane, istraživanje sprovedeno 2018. godine u Velikoj Britaniji pokazalo je da nas seks na početku dana čini i produktivnijim.

Takođe je dokazano, i u vezi je s prethodnim zaključcima, da seks tokom jutra smanjuje negativan uticaj stresa. A spomenimo i ono što je za ovu priču najzanimljivije – pokazalo se i da je među ljudima koji preferiraju ovu vrstu aktivnosti u ranu zoru, dosta onih s visokim koeficijentom inteligencije.

Istraživači s Oksforda i Koventrija takođe su otkrili da seks ima moć da poboljša naše pamćenje, komunikacione veštine i orijentaciju.

Ali prednosti seksa ovde ne prestaju. Istraživanje objavljeno u magazinu “American Journal of Cardiology” pokazalo je da muškarci kojima se posreći dva puta nedeljno imaju 45% manju verovatnoću za srčani udar.

Čuva zdravlje prostate

Seksualni odnosi koji dovode muškarce do ejakulacije sprečavaju i rak prostate. Naime, opsežno istraživanje sprovedeno na 30.000 muškaraca pokazalo je da oni koji ejakuliraju pet puta nedeljno imaju 33 posto manje šanse da obole od raka prostate.

Ali, ako vas ni to još uvek nije uverilo da je dobro više voditi računa o svom seksualnom životu, možda sledeća činjenica hoće…

Seks će vam pomoći kod mršavljenja – i ne, to nije još jedan od mitova koje nam “serviraju”, već dokazana činjenica. Naime, za vreme seksa proizvodi se prirodni amfetamin koji reguliše apetit. Aha! Pa se stoga preporučuje, osim zdravije ishrane i redovnog vežbanja da u svoj dnevni raspored uvrstite i ovu vrelu aktivnost. Naravno, ako ste je kojim slučajem, zaboravili.

Ako je uz to još i jutro, pa gde ćete bolje…

Na kraju, dodajmo još da voleti jutarnji seks ne znači samo maštati, odnosno pričati o njemu, već ga i sprovoditi. Stoga, manje pričajte, više radite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here